Achuchuk: Exotický uzbecký salát z rajčat

K receptu

Salát Achuchuk patří do uzbecké kuchyně a nejčastěji se podává ne jako samostatné jídlo, ale jako doplněk k pilafu. Recept je jednoduchý a je určen k přípravě předkrmu za pár minut, zatímco horký pokrm se položí na velký talíř. Výroba salátu není vůbec složitá, protože obsahuje pouze čtyři ingredience: rajčata, feferonky, červenou cibuli a bazalku. Produkty jsou nakrájeny na tenké plátky a položeny vedle pilafu. Někdy se salát Achuchuk ani neochucuje olejem, ale můžete si udělat to, co máte nejraději.

Složitost: snadno Kalorie: 116,08 kcal/porce porce: 4 Vaření: 10 min Použitý: 1,99 g/8,75 g/7,55Žádná tepelná úpravaUzbecká kuchyněVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetPiknikINGREDIENCE NA 4 porcerajčata – 600 středně velká pohanková cibule – 1 ks pálivá červená nebo zelená paprika – 1/2 lusku červená bazalka – 3–5 snítek rostlinný olej – 1–2 polévkové lžíce. l.sůl, čerstvě mletý černý pepř – dle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na salát Achuchuk. Rajčata omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájejte na poloviny a odstraňte základy stonků.

Krok 2

Rajčata nakrájíme na velmi tenké plátky a dáme do široké mísy. Nakrájejte papriku, odstraňte semínka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na poloviny. Nakrájejte na tenké poloviční kroužky. Přeneste na rajčata.

Krok 3

Feferonku nakrájíme nadrobno. Bazalku omyjeme a osušíme. Listy otrháme a nakrájíme na tenké proužky. Přendejte spolu s paprikami do mísy s rajčaty a cibulí. Nalijte rostlinný olej, sůl a pepř. Rozruch.

UŽITEČNÉ RADY

Jelikož salát Achuchuk obsahuje pouze čtyři ingredience, je zřejmé, že všechny musí být té nejvyšší kvality. To platí zejména pro rajčata: vybírejte ty nejvíce masité, silné, s výraznou nasládlou chutí.

MIMOCHODEM

Zvláštností salátu Achuchuk je, že rajčata a cibule jsou nakrájeny na nejtenčí plátky, a to lze pouze s velmi dobře nabroušeným nožem. Proč jsme vás na to upozornili? Navíc slovo „achuchuk“ přeložené z uzbečtiny znamená „ostrý nůž“!

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Wellness Way Česká republika