Barvitý salát s okurkou, rajčaty a křupavými vlašskými ořechy

K receptu

Salát s okurkami, rajčaty a vlašskými ořechy je letní klasikou s lehkým gruzínským akcentem. Světlý a svěží salát z okurek, rajčat a červené cibule se spoustou bylinek v neobvyklé kombinaci s dresinkem z nasekaných vlašských ořechů a vinného octa osloví ty, které omrzely jednodušší dresinky. Bohatá chuť vlašských ořechů a mírná kyselost octa zvýrazní aroma zralé sezónní zeleniny a bylinek.

Složitost: snadno Kalorie: 200,60 kcal/porce porce: 4 Vaření: 15 min Použitý: 5,65 g/16,57 g/8,65SalátINGREDIENCE NA 4 porceRajče 3 ks.Okurka 3 ks.Červená cibule 0,5 ks.Petržel 2 větveKoriandr 2 větveBazalka 2 větveSůl ochutnatČerstvě mletý černý pepř ochutnatPro tankování:Vlašský ořech 100 gČesnek 2 hřebíček(y)Vinný ocet 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Rajčata nakrájíme na plátky, okurky na kolečka, cibuli na tenké půlkroužky. Odstraňte stonky a nahrubo nasekejte petržel, koriandr a lístky bazalky.

Salát se zeleninou a vlašskými ořechy
Salát se zeleninou a vlašskými ořechy

Krok 2

Připravte dresink. Do sklenice ponorného mixéru vložte česnek a vlašské ořechy. Zalijte 50 ml vody a rozetřete do hladka. Přidejte vinný ocet a znovu rozmixujte mixérem.

Salát se zeleninou a vlašskými ořechy
Salát se zeleninou a vlašskými ořechy

Krok 3

Zeleninu dejte do velké salátové mísy, osolte a opepřete. Přelijte ořechovým dresinkem a jemně promíchejte. V případě potřeby můžete do zálivky přidat 1-2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej.

Salát se zeleninou a vlašskými ořechy
Salát se zeleninou a vlašskými ořechy

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 2,32 g (2,90 % denní hodnoty) • tuky 7,07 g (7,86 %) • sacharidy 4,94 g (2,94 %) • kcal 85,22 (4,73 %) • sodík 210,06 mg (14,49 %) • cukry celkem 2,16 g ( 4,32 %) • EFA 0,68 g (3,40 %) • vláknina 1,47 g (4,90 %)

UŽITEČNÉ RADY

Salát oblékněte až těsně před podáváním – zelenina pustí šťávu poměrně rychle a salát může ztratit svou vizuální přitažlivost (i když stále zůstane velmi chutný).

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Salát podávejte ke grilu, pečenému masu nebo grilované rybě. Vynikajícím doplňkem při podávání by byla omáčka z granátového jablka a snítka estragonu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika