K receptu
Salát s uzeným kuřecím masem a rajčaty lze podávat i na sváteční stůl: jídlo vypadá velmi chutně a má velmi originální chuť. Zároveň nejsou vyžadovány žádné drahé přísady, což, jak vidíte, je vždy příjemné. Vezměte uzené kuře (řízek nebo stehenní maso), nakrájejte na malé kostičky a vložte do salátové mísy. Poté přidáme vrstvy cibule, nakrájená vejce a sýr, navrstvíme majonézou a poté ozdobíme na tenké plátky nakrájenými rajčaty. Recept je jednoduchý a srozumitelný pro každého a výsledek vzbuzuje u blízkých a hostů doma upřímný obdiv.
Složitost: snadno Kalorie: 633,15 kcal/porce porce: 2 Vaření: 15 min Použitý: 54,33 g/47,25 g/11,66SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEvejce – 4 ks uzené kuřecí řízky nebo dužina z uzeného stehna – 400 g rajčata – 2 ks červená cibule – 1/2 ks petržel – 1 snítka tvrdého sýra – 80 g majonéza – 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si všechny ingredience na salát. Vejce uvaříme natvrdo. K tomu je omyjte, vložte do naběračky a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut na středním plameni.
Krok 2
Uzené kuře nakrájíme na tenké nudličky a červenou cibuli na tenké půlkroužky. Rajče omyjeme, osušíme a zbavíme základů stopek. Rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky.
Krok 3
Vejce na salát ochlaďte pod tekoucí vodou, poté je oloupejte. Nastrouháme je na hrubém struhadle nebo rozmačkáme šťouchadlem. Petržel omyjeme, osušíme a otrháme z větve lístky.
Krok 4
Suroviny na salát vrstvíme v tomto pořadí: uzené kuře, cibule, majonéza, vejce, sýr a opět majonéza. Nahoru pěkně položte plátky rajčat.
Krok 5
Připravený vrstvený salát ozdobte uzeným kuřecím masem a rajčaty s petrželovou natí. Krátce dejte do lednice (asi 15 minut) a poté podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Salát s uzeným kuřecím masem by neměl být skladován po dlouhou dobu, a to ani v chladničce, protože rajčata v tomto případě produkují šťávu, která nebude mít nejlepší vliv na vzhled pokrmu.
MIMOCHODEM
Místo uzeného kuřete můžete na tento salát použít i vařené nebo pečené kuře. Stále je však výhodnější možnost navržená v receptu, protože díky ní chuť pokrmu získává vynikající kouřové tóny.