Exotický sendvič s šproty a osvěžující okurkou

K receptu

Sendviče se šproty a okurkou jsou vynikajícím jídlem, které připravíte během několika minut, a budete k tomu potřebovat jen ty nejdostupnější a známé suroviny. S tímto receptem se nebudete bát nečekaných hostů – ani si nestihnou vyměnit pozdravy, než na stůl naservírujete skvělý horký předkrm. Šproty zapečené pod lahodnou sýrovou krustou získávají obzvláště jemnou strukturu a kruh okurky dodává sendviči určitou pikantnost a ostrost. Hotové chlebíčky doporučujeme položit na krásné dřevěné prkénko a ozdobit plátky citronu a snítkami petrželky.

Složitost: snadno Kalorie: 392,79 kcal/porce porce: 6 Vaření: 20 min Přidat. čas: 15 min Použitý: 12,77 g/28,38 g/25,51TroubaSnackPárty, bufetNarozeninyVánoceRomantická večeřeINGREDIENCE NA 6 PORCÍšproty – 1 plechovka chléb – 250–300 g sýr – 80 g nakládaná okurka – 1–2 ks česnek – 1 stroužek majonéza – 100 rostlinný olej – 1 polévková lžíce. l.petržel – 3 snítky čerstvě mletého černého pepřeOdeslání:citron Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Troubu předehřejte na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete rostlinným olejem. Otevřete sklenici šprotů a vypusťte olej; Rybu osušte na papírových utěrkách.

Krok 2

Protáhněte lisem nebo nasekejte najemno stroužek česneku. Odstraňte stonek a nakrájejte listy 1 stonku petržele. Majonézu smícháme s česnekem a petrželkou, dochutíme pepřem a důkladně promícháme.

Krok 3

Chléb nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm Pokud chcete, ořízněte kůrky – lze je nakrájet na malé kostičky, sušit v troubě a později použít jako přísadu do salátů nebo polévek. Okurky nakrájíme na tenké plátky.

Krok 4

Pokud chcete, aby vaše sendviče měly výraznou chuť, použijte tvrdý sýr, jako je parmezán. Bude potřeba nastrouhat na jemném struhadle. Na chlebíčky s jemnější chutí se hodí mozzarella, kterou jednoduše nakrájíte na kolečka.

Krok 5

Chleba potřete majonézovou omáčkou a dejte na plech. Na omáčku položte 2-3 hrnky okurky, navrch položte 2-3 ryby. Chlebíčky posypte strouhaným sýrem nebo mozzarellou.

Krok 6

Plech s chlebíčky vložíme doprostřed předehřáté trouby a pečeme 12-15 minut. Sýr by se měl úplně rozpustit a chléb by měl být lehce opečený. Horké chlebíčky přendejte na prkénko, ozdobte petrželkou a ihned podávejte.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud nejste příznivci majonézy z obchodu, vyrobte si vlastní, je to velmi snadné. Do sklenice ponorného mixéru rozbijte syrové slepičí vejce, přidejte 1 lžičku. med, 1 lžička. hořčice, 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva, nalijte do 120 ml rostlinného oleje a soli. Spusťte mixér až na dno sklenice a zapněte na maximální rychlost. Již po 10 sekundách začne hmota ve sklenici zesvětlovat a houstnout a po dalších 5-7 sekundách bude hotová velká porce vynikající majonézy.

MIMOCHODEM

K pečení sendvičů v troubě se nejlépe hodí černý chléb, optimálně chléb Borodino. V tomto případě je lepší dát na šproty pár hrnků silné nakládané okurky. Pokud se rozhodnete péct sendviče na bílém chlebu, vezměte ciabattu a nakládanou okurku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika