Tři různé chutě: neobvyklý recept na kuřecí kebab

Foto: z otevřených zdrojů

Aby se maso dobře marinovalo, stačí 30 minut.

Kebab z kuřecího filé je pokrm, který se připravuje velmi rychle a pomocí marinád lze jeho chuť zpestřit, takže je světlý a bohatý. Autor kulinářského blogu „Delicious Recipes for Every Day“ sdílel recept na kuřecí kebab marinovaný ve třech různých složeních. Taková rozmanitost chutí je pro příchod hostů tak akorát.

Kuřecí kebab ve třech různých marinádách

Ingredience:

  • stehenní filé – 600 g;
  • koření: sůl, pepř – podle chuti, suchý česnek – 1 lžička, červená paprika – 1/2 lžičky.

Marinády na každých 200 gramů masa:

  • hořčice – 1 lžička;
  • med – 1 lžička;
  • zakysaná smetana – 1 lžička;
  • rajčatová pasta – 1 lžička;
  • sójová omáčka – 2 polévkové lžíce. l.

Nakládaná cibule:

  • cibule;
  • sůl – 1/2 lžičky;
  • petržel – svazek;
  • vinný ocet – 1 polévková lžíce.

Způsob vaření:

  1. Filet nakrájejte na stejné kousky. Přidáme sůl, černý a červený pepř, česnek, promícháme a rozdělíme na tři stejné díly. Do prvního přidejte hořčici a med a promíchejte.
  2. Pro druhou – zakysanou smetanu a rajčatovou pastu promíchejte. Ve třetí – sójové omáčce, také promícháme. Maso nechte 30 minut marinovat.
  3. Poté maso navlékneme na špejle předem namočené ve vodě, potřeme olejem a pečeme v troubě nebo troubě na 200 stupňů. Pečte 10 minut, poté obraťte a pečte stejně dlouho.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika