Užijte si chuť léta s pečeným pstruhem a osvěžujícím okurkovým salátem

K receptu

Nemusíte strávit půl dne u plotny, abyste svůj pokrm mohli obdivovat. Připravte si pstruha podle našeho receptu a přesvědčíte se o tom

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 1 hodina 20 minutHlavní chodVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce1 kg filet z mořského pstruha bez kůže 160 ml sójové omáčky 150 ml tekutého medu 3 cm kořen zázvoru 3 stroužky česneku Na salát: 2 dlouhé okurky 2 stroužky česneku 1 střední červená cibule 70 g nakládaného zázvoru řeřicha k podávání sůl Tabulka hmotností a opatření RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si pstruhovou marinádu. Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smíchejte sójovou omáčku a med, přidejte česnek a zázvor.

Krok 2

Filet nakrájejte na porce nebo ho nechte vcelku. Filet vložte do nádoby, přelijte marinádou, přikryjte fólií a dejte na 1 hodinu do lednice.

Krok 3

Okurky oloupeme a nakrájíme podélně na 4 díly. Lžící vyškrábeme semínka a okurky nakrájíme na 3-4 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Nakládaný zázvor nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkroužky. V sáčku smícháme okurky a česnek, osolíme a pořádně protřepeme. Poté přidejte cibuli a promíchejte. Nechte působit 15 minut. v lednici.

Krok 4

Předehřejte troubu na 140°C. Plech vyložte pečicím papírem. Pstruhy položte na plech a vložte do trouby. Celé filety pečte 15 minut, porcované kousky 10 minut.

Krok 5

Zároveň sceďte okurky a přidejte zázvor.

Krok 6

Rybu položte na talíř a vedle ní položte okurkový salát. Ozdobte řeřichou a podávejte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika