Vlastní šťávou obohacené třešně

K receptu

Třešně ve vlastní šťávě jsou skutečným dárkem pro domácího cukráře: v kteroukoli roční dobu s nimi můžete upéct koláč, dort a pečivo. Můžete ho jíst i v čisté formě jako dezert. Velmi rádi přidáváme ovoce spolu se šťávou do zmrzliny nebo zmrzliny! Výsledkem je vynikající lahůdka, která se prostě nedá odmítnout. Složení produktu je co nejjednodušší: ovoce a cukr. Zároveň se ukazuje, že chuť třešní je velmi bohatá, protože se vaří ve vlastní šťávě bez přidání vody. Množství cukru lze mírně snížit: sterilizace zajistí bezpečnost obrobku. Důrazně doporučujeme použít tento recept a připravit si několik sklenic třešní ve vlastní šťávě, abyste si vychutnali chutě a vůně léta v zimě.

Složitost: průměrný Kalorie: 111,10 kcal/porce porce: 30 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 3 hodiny Použitý: 0,59 g/0,37 g/26,57PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 30 PORCÍČerstvé třešně 2200 gCukr 550 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si třešně. Nejprve ho důkladně roztřiďte, poté omyjte a položte na papírové ubrousky, aby se ovoce osušilo. Odstraňte semena z třešní (to lze provést pomocí speciálního zařízení nebo staromódním způsobem pomocí vlásenky). Hotové ovoce ihned vložte do velké smaltované mísy.

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 2

Přidejte cukr. Rukama velmi jemně promíchejte třešně, abyste zajistili rovnoměrné rozložení. Přikryjte misku tenkou utěrkou. Nechte při pokojové teplotě, dokud třešně nepustí šťávu (to bude trvat asi tři hodiny).

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 3

Během této doby si připravte 4 sklenice o objemu 0,5 litru. Umyjte je a víčka (plech, šroub) jedlou sodou nebo prostředkem na mytí nádobí. Sterilizujte jakýmkoli pohodlným způsobem. Vyklopte na čistou utěrku a nechte vychladnout.

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 4

Třešně spolu s uvolněnou šťávou naběračkou rovnoměrně rozdělte do suchých sterilizovaných sklenic. Zakryjte víčky. Poté bude třeba třešně ve sklenicích sterilizovat.

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 5

Na dno velké pánve položte složený ručník. Umístěte do něj sklenice třešní. Nalijte vodu, dokud nedosáhne ramínek. Umístěte pánev na oheň.

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 6

V hrnci přiveďte k varu vodu. Sklenice s třešněmi sterilizujte 15 minut na mírném ohni. Sundejte pánev ze sporáku. Sklenice jednu po druhé vyndejte a srolujte (v případě šroubovacích uzávěrů zašroubujte).

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

Krok 7

Sklenice s třešněmi překlopte na složenou utěrku, přikryjte silnou přikrývkou a nechte úplně vychladnout. Mohou být skladovány na suchém, tmavém a chladném místě.

Třešně ve vlastní šťávě
Třešně ve vlastní šťávě ()

MIMOCHODEM

Pro vaření byste měli používat velké třešně: dávají více šťávy. Navíc si takové plody po uvaření lépe udrží tvar. A jejich dužina je hutnější, ideální do dezertů.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud plánujete uchovávat třešně ve vlastní šťávě v lednici, sklenice nesrolujte, ale jednoduše je zakryjte plastovými víčky. V tomto případě by však měl být obrobek použit během 7–10 dnů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika