Site icon Wellness Way Česká republika

Zázračný meruňkový marshmallow

K receptu

Meruňkový marshmallow je ideální přírodní pochoutka, která dá náskok každé marmeládě z obchodu. Někteří mohou být velmi překvapeni, protože obvykle se pod tímto „názvem“ skrývá vzdušná bílá pochoutka. Toto je tedy možnost, kterou na ruské půdě vymysleli francouzští kuchaři: do ovocného pyré začali přidávat šlehané bílky. Do této chvíle se marshmallow připravoval přesně tak, jak je popsáno v našem receptu – z cukru a některých druhů ovoce. Nejčastěji se pro tento dezert používala jablka, ale s meruňkami je velmi chutné a krásné. Takže, pojďme se připravit!

Složitost: snadno Kalorie: 268,13 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny 30 minut Přidat. čas: 48 hod Použitý: 0,60 g/0,07 g/65,82DezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIMeruňka 1 kgCukr 900 gKyselina citronová ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si meruňkové pyré. Ovoce omyjeme a osušíme. Nakrájejte na poloviny a odstraňte pecky. Připravené meruňky vložte do hrnce a zalijte studenou vodou, dokud je nezakryje.


Meruňkový marshmallow ()

Krok 2

Hrnec s meruňkami umístěte na střední teplotu a přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud ovoce nezměkne. Hmota by měla být poměrně hustá.

Krok 3

Horké ovoce prolisujeme přes jemné kovové síto. Vzniklé meruňkové pyré nalijte do hrnce. Přidejte cukr a kyselinu citronovou. Vařte 2 hodiny na mírném ohni za stálého sbírání pěny.


Meruňkový marshmallow ()

Krok 4

Troubu předehřejte na 70°C. Formičky o velikosti cca 20×20 cm vyložte pečicím papírem. Nalijte do nich meruňkovou hmotu ve vrstvě 2–2,5 cm a vložte do trouby na 48 hodin. Pravidelně kontrolujte stav marshmallow.


Meruňkový marshmallow ()

Krok 5

Pokud je venku horké počasí, lze proskurník sušit pod širým nebem. Formu s meruňkovou hmotou stačí nechat 2-3 dny pod širákem na dobře větraném místě, přikryté gázou proti hmyzu.

Krok 6

Meruňkové „stuhy“ srolujte do volných špalků a vložte do kartonových krabic nebo plastových nádob. Skladujte při pokojové teplotě na suchém a tmavém místě.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud jsou meruňky příliš šťavnaté, doba sušení marshmallow by měla být zvýšena na 2,5 dne. Ale v tomto případě lze teplotu trouby snížit o 5–10 stupňů, aby se ovocné pyré nespálilo.

MIMOCHODEM

Správně připravená, dobře usušená meruňková pastilka se dá skladovat poměrně dlouho. Z vlastní zkušenosti však řekneme, že tato pochoutka se většinou sní do pár dnů, a tak se nám nikdy nepodařilo přesně určit datum spotřeby.

Exit mobile version