Angreštovo-jablečný kompot: Zimní zásobárna chutí

K receptu

Připravte si na zimu kompot z angreštu a jablek, aby vám chuť nápoje připomněla nádherné letní dny a zvedla náladu i v tom nejzamračenějším dni. Osvědčený recept je součástí! Nejsou v tom žádné potíže: vše je extrémně snadné a docela rychlé. Další čas bude potřeba jen na následnou tepelnou úpravu angreštového a jablečného kompotu: pod teplou přikrývkou by měl strávit asi den. Ale vidíte, je to malá oběť, vezmeme-li v úvahu, že tento proces nevyžaduje vaši pozornost.

Složitost: snadno Kalorie: 105,42 kcal/porce porce: 12 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,27 g/0,15 g/26,22KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍAngrešt 300 gjablka 300 gCukr 250 gVoda 2,5 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na kompot si připravte třílitrovou zavařovací sklenici nebo třílitrové zavařovací sklenice a víčka. Důkladně je omyjte jedlou sodou. Sklenici sterilizujeme nad párou nebo v troubě vyhřáté na 120°C. Stačí vyvařit poklici.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

Krok 2

Připravte si angrešt. Roztřiďte bobule, odřízněte „ocásky“ na obou stranách. Opláchněte angrešt studenou vodou a osušte, rozložte je na dvě nebo tři vrstvy papírových ručníků.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

Krok 3

Jablka omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na poloviny a odstraňte jádřince a semínka. Jablkovou dužinu nakrájejte na středně silné plátky.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

Krok 4

Angrešt nasypeme do připravené sklenice. Přidáme nakrájená jablka a zalijeme vodou. Sklenice zakryjte víkem a nechte 30 minut. Poté vypusťte vodu do pánve. Můžete použít speciální víko s otvory.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

Krok 5

Do pánve přidejte cukr. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Cukr by se měl úplně rozpustit. Sirup na angreštový kompot vařte asi tři minuty.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

Krok 6

Sklenici s angreštem položte na rozpálenou podložku nebo dřevěné prkénko. Postupně, aby nedošlo k prasknutí sklenice, přilévejte vroucí sirup. Zavřete víko a utěsněte. Sklenici s angreštovým kompotem vyklopte na složenou utěrku. Necháme úplně vychladnout.

Kompot z angreštu a jablek na zimu
Kompot z angreštu a jablek na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kompot z angreštu a jablek je dost sladký, takže pokud chcete více osvěžující výsledek, nařeďte nápoj před podáváním pitnou vodou.

MIMOCHODEM

Místo jablek můžete do angreštového kompotu přidat hrušky, meruňky nebo broskve. Nebo doplňte tyto bobule o další: třešně, jahody, červený/bílý rybíz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika