Červenorybízové okurky: Zimní delikatesa pro gurmány

K receptu

Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu potěší estéty i gurmány. Okurky jsou silné a křupavé. A bobule červeného rybízu jim dodávají příjemnou kyselost. Navíc samotná dóza s přípravkem vypadá velmi krásně a může se stát ozdobou do kuchyně (samozřejmě pouze po dobu skladování) nebo dárkem pro přátele.

Složitost: snadno Kalorie: 36,09 kcal/porce porce: 8 Vaření: 10 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 1,28 g/0,21 g/6,51KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍ1 kg okurek 300 g červeného rybízu na snítkách 4 listy červeného rybízu 2 listy křenu 2 snítky estragonu 2 polévkové lžíce. l. sůl 1 litr vody 1 polévková lžíce. l. ocet 9% Tabulka vah a měr RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si na zimu dvoulitrové sterilizované sklenice na nakládané okurky s červeným rybízem. Listy křenu, rybízu a estragonu dobře omyjeme. Vyberte a omyjte větve červeného rybízu.

Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu
Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu ()

Krok 2

Na dno vysterilizované sklenice položte listy křenu a červeného rybízu a snítku estragonu. Okurky dobře opláchněte, odřízněte konce na obou stranách, vložte do sklenice a vyplňte prostor mezi nimi větvemi rybízu.

Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu
Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu ()

Krok 3

Vařte vodu na marinádu, přidejte sůl. Naplňte sklenice horkou marinádou, přidejte lžíci octa. Sklenice zakryjte sterilizovanými víčky.

Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu
Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu ()

Krok 4

Sklenice vložte do širokého kastrolu s horkou vodou (voda by měla sahat po „ramena“ sklenic) a sterilujte 10 minut, okurky by měly změnit barvu. Vyndejte jednu sklenici po druhé a srolujte víčka. Sklenice otočte dnem vzhůru a vychladněte.

Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu
Nakládané okurky s červeným rybízem na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Aby sklenice od nakládaných okurek s červeným rybízem při sterilizaci v rendlíku nepraskly, nepokládejte je na holé dno. Nejprve vložte do pánve čistou látkovou kuchyňskou utěrku nebo ubrousek. Zmírní teplotní šok.

MIMOCHODEM

Nakládané okurky s červeným rybízem lze rolovat bez zdlouhavé sterilizace. Rybíz totiž spolu s octem může působit jako konzervant. Potřebujete jen více octa. Přibližně 3 polévkové lžíce. na 1 litr (ocet 9%). Je však třeba mít na paměti, že takové přípravky nejsou skladovány déle než 3-4 měsíce.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika