Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický mix malin a červeného rybízu v nádherném kompotu

K receptu

Kompot z malin a červeného rybízu má velmi vytříbenou, jemnou sladkokyselou chuť, proto vřele doporučujeme připravit si ho na zimu. Lepší gastronomickou letní vzpomínku si snad ani nelze představit! Recept na výrobu takového kompotu je velmi jednoduchý a docela přístupný každému letnímu obyvateli, protože tyto bobule obvykle dozrávají současně. Maliny a rybíz tedy vezmeme, zpracujeme, dáme do sklenice, naplníme cukrovým sirupem a srolujeme. Poté, místo sterilizace v pánvi s vodou, vložíme sklenici pod teplou přikrývku nebo přikrývku. Díky tomu se kompot dočká dodatečné tepelné úpravy a bude dokonale skladován i při pokojové teplotě.

Složitost: snadno Kalorie: 121,75 kcal/porce porce: 12 Vaření: 30 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 0,35 g/0,18 g/28,93KonzervováníPrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍMalina 300 gČervený rybíz 300 gCukr 300 gVoda 2,5 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si třílitrovou zavařovací sklenici a víko na malinový kompot. Důkladně je omyjte jedlou sodou. Sterilizujte sklenici nad párou nebo v mikrovlnné troubě. Vařte víko ve vodě po dobu tří minut.


Kompot z malin a červeného rybízu ()

Krok 2

Připravte si maliny na kompot. Plody omyjeme pod tekoucí vodou a oloupeme. Vložte do široké mísy naplněné studenou, lehce osolenou vodou. Nechte působit 20 minut. Pokud byl v malinách hmyz, budou plavat (měly by být odstraněny děrovanou lžící).


Kompot z malin a červeného rybízu ()

Krok 3

Opatrně, abyste nepoškodili bobule, přeneste maliny na stůl vyložený několika vrstvami papírových ručníků. Červený rybíz roztřiďte, oddělte od větví a opláchněte studenou vodou. Dobře osušte na papírových utěrkách.


Kompot z malin a červeného rybízu ()

Krok 4

Vařte sirup na kompot. Nasypte cukr do hrnce a zalijte vodou. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte kompotový sirup asi tři minuty.


Kompot z malin a červeného rybízu ()

Krok 5

Umístěte nádobu na horký stojan nebo silný ručník. Širokým trychtýřem nasypte maliny a červený rybíz. Opatrně, aby sklenice nepraskla, zalijte vroucím sirupem.


Kompot z malin a červeného rybízu ()

Krok 6

Sklenici s malin a rybízu v sirupu přiklopte víčkem a uzavřete. Otočte jej na složený ručník a zabalte do teplé deky. Necháme úplně vychladnout.


Kompot z malin a červeného rybízu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kompot z malin a červeného rybízu lze srolovat tradičními plechovými víčky nebo přišroubovat (ručně nebo pomocí speciálního zařízení, které se prodává v železářstvích).

MIMOCHODEM

Kompot z malin a červeného rybízu získá příjemné osvěžující tóny, pokud do sklenice s lesním ovocem přidáte pár snítek čerstvé máty nebo meduňky. Poté obsah naplňte sirupem a dále vařte podle receptu.

Exit mobile version