Exotický salát z lahodné řepy se zlatavě smaženou cibulkou a pikantní nakládanou okurkou

K receptu

Salát z červené řepy se smaženou cibulkou a nakládanou okurkou má velmi originální chuť. Obliba této pochutiny se každým dnem zvyšuje. Což není vůbec překvapivé, protože kromě příjemné chuti má salát mnohem více výhod. Za prvé je velmi jednoduchá na přípravu: řepu není třeba nejprve vařit ani péct: dusí se společně s osmaženou cibulkou a okurkami ve slaném nálevu. Za druhé, tato svačina je plná vitamínů! Nakonec tento salát z řepy můžeme podávat teplý i studený. Určitě si ho proto připravte podle našeho receptu a sami se rozhodněte, v jaké podobě vám bude tento pokrm chutnat nejvíce.

Složitost: snadno Kalorie: 151,80 kcal/porce porce: 4 Vaření: 35 min Použitý: 2,61 g/8,59 g/14,72VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceřepa 500 gcibule 100 gnakládané okurky 100 gčesnek 1 hřebíčeksolanka 100 mlrostlinný olej 2 polévkové lžíce.jablečný ocet 1 polévková lžíce.petržel 2 větvemletý černý pepř ochutnatsůl ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

KROK 1

Připravte si ingredience na salát. Řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakládané okurky nakrájíme na proužky.

Krok 2

KROK 2

Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vložte do ní cibuli a za stálého míchání ji smažte do zlatova. K cibuli přidáme červenou řepu, zalijeme octem a promícháme. Dusíme na mírném ohni 10 minut (řepa by měla změknout). Zalijeme lákem a přidáme okurky. Zeleninu dusíme přikryté na mírném ohni 10 minut.

Krok 3

KROK 3

Z petržele odstraňte hrubé stonky. Zbylou zeleninu nakrájíme nadrobno. Salát promíchejte. V případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Česnek protlačte lisem, přidejte do pánve a promíchejte. Před podáváním salát posypte petrželkou.

MIMOCHODEM

Pro takový salát je lepší vybrat odrůdy řepy, které budou mít bohatou vínovou barvu. Právě tato zelenina si po dušení zachová svou krásnou barvu a pokrm bude obzvláště krásný a chutný.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Řepný salát s nakládanou okurkou lze před dušením v nálevu dochutit malým množstvím cukru: chuť pokrmu tak bude jasnější a výraznější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika