Site icon Wellness Way Česká republika

Fascinující svět korejských okurek

K receptu

Salát z mrkve a okurky v korejském stylu má jasnou, kořeněnou chuť, kterou mají rádi všichni fanoušci slaných jídel. jste jeden? Tento recept určitě vyzkoušejte v praxi. Okurky na korejský způsob se připravují jednoduše a poměrně rychle, pokud neberete v úvahu dobu marinování. Nakrájíme je, spojíme s nastrouhanou mrkví a česnekem, procedíme lisem, dochutíme octem, olejem, cukrem a kořením. No, pak budete muset dát okurky na korejský způsob do lednice a počkat pár hodin, než se ingredience vsáknou do zálivky.

Složitost: snadno Kalorie: 179,17 kcal/porce porce: 6 Vaření: 20 min Přidat. čas: 5 hodin Použitý: 2,24 g/10,14 g/19,45Žádná tepelná úpravakorejská kuchyněPrázdnýSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍčerstvé okurky – 1 kg mrkve – 250 g česneku – 6 stroužků cukru – 60 rostlinného oleje – 60 ml stolního octa (9 %) – 60 ml soli – 25 g koření na korejskou mrkev bez soli a cukru – 3 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience. Čerstvé okurky omyjte a osušte ručníkem. Odřízněte konce. Ovoce nakrájejte na ne příliš silné plátky nebo kolečka.

Krok 2

Oloupejte a omyjte mrkev. Nastrouhejte na speciálním struhadle na korejskou mrkev. Stroužky česneku oloupejte a protáhněte speciálním lisem. Smíchejte mrkev a okurky ve velké míse.

Krok 3

Na dresink smíchejte cukr, rostlinný olej, ocet a koření na korejskou mrkev. Vzniklou směsí zalijeme okurky, mrkev a česnek. Zakryjte horní část misky potravinářskou fólií a dejte na 5-6 hodin do chladničky.

UŽITEČNÉ RADY

Před podáváním lze okurky v korejském stylu doplnit na tenké plátky nakrájenou cibulí nebo červenou cibulí, dříve naloženou v jablečném octu.

MIMOCHODEM

Připravené okurky na korejský způsob přendejte do čisté sklenice vhodné velikosti a uzavřete plastovým víčkem. V lednici tak vydrží dobře týden i déle.

Exit mobile version