K receptu
Okurky nakládané v jablečné šťávě lze právem nazvat gurmánským potěšením. Tento přípravek není tak rozšířený jako třeba jednoduché nakládané okurky. Ale rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Vůně jablka a mírná kyselost činí chuť okurek zajímavou. Ukázalo se, že jsou mnohem jemnější než nakládané okurky s octem. Tyto okurky lze jednoduše podávat jako svačinu nebo jako doplněk k vařeným bramborám. Zkuste to, určitě se vám bude líbit!
Složitost: snadno Kalorie: 115,90 kcal/porce porce: 10 Vaření: 45 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 2,35 g/0,20 g/24,23KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍ2 kg okurek 1,3-1,5 l čerstvě vymačkané jablečné šťávy 50 g soli 50 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si sterilizovanou třílitrovou sklenici na okurky nakládané v jablečné šťávě. Okurky důkladně omyjte, zalijte vroucí vodou a poté opláchněte studenou vodou. Vložte okurky do sklenice.
Okurky nakládané v jablečné šťávě ()
Krok 2
Připravte si marinádu. V hrnci smíchejte čerstvě vymačkanou jablečnou šťávu se solí a cukrem, dejte na střední plamen a přiveďte k varu. Ujistěte se, že se sůl a cukr rozpustí.
Okurky nakládané v jablečné šťávě ()
Krok 3
Vroucí marinádu nalijte do sklenice s okurkami, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát. Poté nalijte marinádu do pánve a znovu přiveďte k varu. Opakujte postup ještě dvakrát.
Okurky nakládané v jablečné šťávě ()
Krok 4
Vroucí marinádu nalijte do sklenice a uzavřete sterilizovanou pokličkou. Otočte sklenici dnem vzhůru, zabalte ji do deky nebo přikrývky a nechte, dokud úplně nevychladne.
Okurky nakládané v jablečné šťávě ()
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Pokud chcete, aby okurky nakládané v jablečné šťávě měly pikantnější chuť, přidejte do sklenice 2-3 sušené hřebíčky. Hodí se jak k chuti nakládaných okurek, tak k chuti jablek.
MIMOCHODEM
Chcete-li pochopit, zda je tento přípravek pro vás vhodný, připravte okurky nakládané v jablečném džusu, nikoli 3litrovou sklenici, ale pro začátek 1,5litrovou sklenici. V souladu s tím snižte množství všech přísad 2krát.