Site icon Wellness Way Česká republika

Jak si vybrat chutnou a sladkou kukuřici: tipy od farmářů a kuchařů

Foto: z otevřených zdrojů

Zrna, která jsou příliš měkká nebo mají prohlubně, naznačují, že kukuřice může být neslazená nebo přezrálá.

Chuť kukuřice je ovlivněna nejen způsobem vaření, ale také zvoleným druhem kukuřice. Ale kromě metody „ochutnejte zrno“ existují další, které vám pomohou získat sladkou a chutnou kukuřici. RBC-Ukraine mluví o tom, jak si vybrat kukuřici, aby byla chutná.

Vyberte si správnou odrůdu

Ne každá kukuřice bude po uvaření chutná – je to dáno i rozmanitostí. Konzumuje se cukrová kukuřice, která má docela bledou barvu.

Ale sytě žlutá kukuřice může být krmnou odrůdou, která je krmena hospodářským zvířatům. V souladu s tím není taková kukuřice vhodná pro vaření.

Pozor na barvu

Někdo tvrdí, že žlutá kukuřice je sladší než bílá nebo bílo-žlutá kukuřice, ale ve skutečnosti rozdíl v chuti není. Existuje však nepatrný rozdíl v nutriční hodnotě, protože žlutý odstín tohoto druhu kukuřice je způsoben antioxidantem beta-karotenem.

Kromě toho barva pomáhá určit odrůdu kukuřice, která se liší v chuti.

Vyberte si kukuřici se zelenými slupkami

„Obal“, ve kterém je zelí zabaleno, by měl být zelený a hustý. Matné, suché nebo hnědé slupky mohou naznačovat stáří.

Kromě toho by slupky neměly být suché nebo hnědé. Kukuřici je lepší obejít bez listí.

Zkuste ochutnat

Abyste měli jistotu, že je kukuřice sladká, můžete ochutnat pár jadérek. Je však třeba je odlomit na základně kukuřice.

Krmná kukuřice bude bez chuti, ale potravinářská kukuřice bude šťavnatá a sladká.

Hledejte kukuřici s hnědými vlákny

Podle Jerolda Watsona, spolumajitele farmy Watsonia v Jižní Karolíně, by měla odhalená část jemných pramenů vláken vypadat baculaté a hnědé.

Kukuřičná zrna dozrávají přibližně ve stejnou dobu, kdy se vlákna změní ze světle žluté na hnědou, takže skutečnost, že zrna jsou hnědá, znamená, že kukuřice je zralá. Ale vlákna pod slupkou mohou být světle žlutá.

Zkontrolujte kukuřičná zrna

Kukuřičná zrna lemující zelí by měla být kyprá a hustá. To lze zkontrolovat bez loupání slupek jemným zatlačením na zelí a přejížděním prstů po řádcích. Zrna by měla být na dotek pevná a bez mezer mezi řadami.

Zrna, která jsou příliš měkká nebo mají prohlubně, naznačují, že kukuřice může být neslazená nebo přezrálá.

Zvažte kukuřici

Vyhněte se malým zelím – většinou jsou špatně naplněné zrny nebo nedozrálé. Zralá a zdravá kukuřice bude na svou velikost vypadat těžce, což naznačuje, že zrno je plné šťávy.

Exit mobile version