Site icon Wellness Way Česká republika

Kapr v pohankové krustě pečený do zlatova s touchem zakysané smetany

K receptu

Pečený kapr s krustou z pohanky a zakysané smetany se nepochybně stane vaším oblíbeným receptem. Snadno se připravuje, s původními a známými ingrediencemi, které lze vždy najít v obchodě, je to pokrm pro hostinu i pro svět. Nejnáročnějším úkolem v tomto procesu a nejméně oblíbenou činností mnoha žen v domácnosti je řezání ryb. Ale i tady se z toho dá dostat – vezměte si jednu, ale velkou. Kůži ryby určitě nařízněte příčně: tak se rychleji propeče a spolehlivě nasákne česnekovo-zakysanou smetanou. Mějte na paměti: čím tenčí jsou cibulové kroužky, tím vyšší je pravděpodobnost jejich převaření. Proto ji dejte o něco později nebo ji nakrájejte silnější. A pamatujte – nejtlustší, masitý kapr je na podzim, protože se na zimu už dost nažral.

Složitost: průměrný Kalorie: 712,18 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 67,41 g/37,05 g/28,07Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce2 střední kapři 150 g pohanky 300 g zakysané smetany 2 stroužky česneku 1 cibule 2–3 snítky kopru půlka citronu 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej 2 bobkové listy 5–6 zrnek černého pepře sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Kapra očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme žábry. Důkladně omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Rybu zalijte citronovou šťávou, osolte zevnitř i zvenčí a nechte 10 minut působit.

Krok 2

Pohanku nasypte do menšího kastrůlku, zalijte 300 ml horké vody, osolte a vařte na středním plameni přikryté 15 minut. Odstraňte z tepla a ochlaďte.

Krok 3

Žáruvzdornou nádobu namažte rostlinným olejem. Troubu předehřejte na 180°C.

Krok 4

Česnek protlačte lisem a spojte se zakysanou smetanou. Dochuťte solí a pepřem. Na dno formy položte bobkový list a kuličky pepře a navrch položte kapra. Břicha ryb naplňte pohankou, přidejte 1-2 polévkové lžíce. l. česneková zakysaná smetana. Zbývající pohanku dejte vedle do formy. Rybu zalijeme zbylou zakysanou smetanou. Nahoru položte na tenké plátky nakrájenou cibuli. Vložte plech do trouby a pečte 30-35 minut. Před podáváním posypte koprem.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 12,68 g (15,85 % denní hodnoty) • tuky 12,78 g (14,20 %) • sacharidy 7,85 g (4,67 %) • kcal 196,27 (10,90 %) • sodík 40,77 mg (2,81 %) • celkový cukr (0,5 %) 1,16 %) • EFA 3,62 g (18,10 %) • vláknina 0,98 g (3,27 %)

Exit mobile version