Kouzelný recept na zimní koprovou konzervaci se solí

K receptu

Připravit kopr a sůl na zimu ve sklenicích znamená poskytnout si aromatické koření, které lze přidat do jakéhokoli jídla – od polévek po saláty. Existují různé způsoby, jak připravit kopr a další bylinky. Můžete ho jednoduše sušit, můžete zmrazit – každá metoda má své výhody a nevýhody. Metoda, kterou navrhujeme, umožní zelenině zachovat si co nejvíce jak svůj jasný vzhled, tak svěží aroma, které se radikálně liší od vůně sušeného kopru. Takže pokud máte to štěstí, že máte zdravý svazek kopru, použijte náš recept okamžitě!

Složitost: snadno Kalorie: 47,50 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 3,13 g/0,63 g/7,88PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceKopr 500 gSůl 200 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pokud jsou svazky kopru svázány nitěmi, odřízněte je a oddělte větve, abyste vše důkladně opláchli. Umístěte kopr do velké nádoby s vodou – možná do čistého dřezu – a důkladně opláchněte.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

Krok 2

Kopr opláchněte pitnou vodou. Setřeste z větviček veškerou vodu a položte je na papírové ručníky v jedné vrstvě. Zeleninu nechte 10-15 minut zaschnout.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

Krok 3

Hrubé konce stonků odstřihněte, ale nevyhazujte. Svažte je drsnými nitěmi, zabalte je do igelitu a dejte do mrazáku – budete mít další přípravek, který lze použít do polévek a dušených pokrmů.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

Krok 4

Jemný kopr nasekejte a dejte do mísy ve vrstvách, posypte solí. Dobře promíchejte. Musíte vzít nejjednodušší, hrubou, nejodizovanou sůl.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

Krok 5

Připravte si sklenice. Umyjte je sodou a sterilujte v mikrovlnné troubě: do sklenic přidejte 1-2 polévkové lžíce. l. vody a zapněte mikrovlnnou troubu na 3 minuty na plný výkon.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

Krok 6

Umístěte kopr a sůl do sterilizovaných sklenic a rovnoměrně je zhutněte lžící. Sklenice uzavřete hermeticky uzavřenými víčky a skladujte produkt v chladničce.

Kopr se solí na zimu
Kopr se solí na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

K přípravě kopru se solí na zimu, stejně jako pro jakékoli jiné bylinky, použijte nejmenší sklenice – od kaviáru, paštiky, omáčky. Pamatujte, že jakmile sklenici otevřete, budete muset její obsah co nejrychleji spotřebovat.

MIMOCHODEM

Nakrájené a zmrazené stonky kopru můžete použít k přípravě vývarů, želé a omáček. Stonky svázané provázkem lze snadno hodit do pánve jako bouquet garni a stejně snadno je vyjmout.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: