Kuřecí Shawarma obohacená o zelí, okurky a rajčata: Středomořská pochoutka, kterou si zamilujete

K receptu

Shawarma s kuřecím masem, zelím, okurkou a rajčaty je naší odpovědí na jakoukoli pouliční shawarmu. Navenek se od pouličního jídla liší jen málo, ale domácí verze je vždy chutnější. A můžete si být stoprocentně jisti kvalitou hotového výrobku. Tato shawarma se připravuje jednoduše a rychle z dostupných produktů. Hlavní ingredience – vařené kuře, zelenina (zelí, okurka, rajče) a bylinky – jsou bohatě namočené v omáčce a zabalené v arménské lavaši. Mimochodem, udělali jsme neobvyklý dresink – z domácí majonézy, řeckého jogurtu a adjiky. Jen si představte tuto kombinaci kuřecího řízku, nasáklého všemi chutěmi vývaru, ve kterém se vařilo, šťavnaté zeleniny a pikantní omáčky. Velmi chutné!

Složitost: snadno Kalorie: 1156,74 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 1 hodina Použitý: 53,62 g/87,36 g/37,98SnackHlavní chodDětské menuINGREDIENCE NA 4 porceKuře 1 kgRajče (rajče) 2 ks.Nakládaná okurka 2 ks.Mrkev 1 kusČínské zelí 500 gOkurka 4 ks.Zelená cibule 3 ks.Citrón 1 kusOlivový olej 3 polévkové lžíce.arménský lavash 4 ks.Sůl ochutnatNa omáčkuDomácí majonéza (hotová) 250 gŘecký jogurt 150 gAbcházská klasika Adjika 1 lžička Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Kuře vařte ve vroucí vodě, dokud nebude zcela uvařené. Kuře stáhneme z plotny a necháme vychladnout ve vývaru.

Krok 2

Na náplň nakrájíme rajčata, okurky a mrkev na tenké plátky. Na mrkev můžete použít nůž pro domácnost.

Krok 3

Na salát nakrájíme zelí najemno. Čerstvé okurky nakrájíme na proužky a nakrájíme cibuli. Zelí, okurky a cibuli promícháme, osolíme, přidáme citronovou šťávu, promícháme rukama a necháme 15 minut odležet. Slijeme přebytečnou šťávu, přidáme kůru, dochutíme olejem a promícháme.

Krok 4

Na omáčku smíchejte ingredience do hladka a podle chuti přidejte adjiku.

Krok 5

Předehřejte vaflovač nebo sendvičovač. Pokud tato zařízení nejsou k dispozici, můžete použít grilovací pánev

Krok 6

Kuřecí dužinu vyjměte z kostí a rozložte na vlákna. Kuře okořeníme 3-4 lžícemi. l. omáčka.

Krok 7

Pita chléb namažte omáčkou, nesahající 1 cm od okrajů, položte kuře, zeleninu a salát na okraj, který je k vám nejblíže, srolujte do rolády a zahřívejte ve vaflovači/sendviči asi 2 minuty. Před podáváním rozřízněte shawarmu příčně na polovinu.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 8,60 g (10,75 % denní hodnoty) • tuky 8,15 g (9,06 %) • sacharidy 11,49 g (6,84 %) • kcal 151,49 (8,42 %) • sodík 264,89 mg (18,27 %) • cukry celkem 2,56 g 5,12 %) • EFA 1,58 g (7,90 %) • vláknina 0,93 g (3,10 %)

UŽITEČNÉ RADY

Arménský lavash pro shawarma se snadno připravuje doma. K tomu budete potřebovat mouku a horkou vodu v poměru 3:1 a půl lžičky soli. Uhněteme těsto a necháme chvíli odležet. Rozválíme na tenké vrstvy a opečeme z obou stran na běžné pánvi.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud nemáte vaflovač nebo sendvičovač, můžete použít drážkovanou pánev s lehkým závažím nahoře, aby se pita chléb přilepil, aniž by náplň vytekla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika