Marinované okurky v exotické hroznové šťávě

K receptu

Málokdo vyzkoušel okurky nakládané v hroznové šťávě, ale na tomto lahodném a slaném předkrmu si pochutnají i ti nejnáročnější gurmáni. Po namočení v marinádě získávají okurky výraznou chuť a vůni po hroznech. Tento twist může ozdobit a zpestřit jakýkoli salát s vařenou nebo pečenou drůbeží. Nebo může sloužit jako zcela samostatná svačina.

Složitost: snadno Kalorie: 62,76 kcal/porce porce: 1 Vaření: 40 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,78 g/0,20 g/14,01KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg okurek 5 listů černého rybízu 3 listy třešněNa marinádu:700 ml vody 600 ml hroznové šťávy 50 g soli 20 ml hroznového octa Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si sterilizované třílitrové sklenice na okurky nakládané v hroznové šťávě. Okurky důkladně omyjte, opláchněte vroucí vodou a poté studenou vodou. Na dno sklenic položte listy třešní a černého rybízu. Okurky pevně zabalte.

Okurky marinované v hroznové šťávě
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()

Krok 2

Připravte si marinádu. Smíchejte vodu, šťávu a sůl a přiveďte k varu. Vroucí marinádu nalijte do sklenice s okurkami a nechte 5 minut odležet. Poté nalijte marinádu do pánve a znovu přiveďte k varu. Opakujte postup ještě dvakrát.

Okurky marinované v hroznové šťávě
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()

Krok 3

Vroucí marinádu nalijte do sklenice, přidejte ocet a uzavřete sterilizovaným víčkem. Sklenici otočte dnem vzhůru, zabalte ji do deky a nechte, dokud úplně nevychladne.

Okurky marinované v hroznové šťávě
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()

Okurky marinované v hroznové šťávě
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Před mořením by měly být okurky naplněny studenou vodou a ponechány nejméně 5 hodin. Během této doby z nich bude vycházet přebytečný vzduch, což znamená, že okurky zůstanou dlouho křupavé.

MIMOCHODEM

Aby byly okurky ještě více nasycené hroznovou příchutí, můžete je nejprve zalít hroznovou šťávou a nechat 3-5 hodin, nebo ještě lépe přes noc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika