K receptu
Málokdo vyzkoušel okurky nakládané v hroznové šťávě, ale na tomto lahodném a slaném předkrmu si pochutnají i ti nejnáročnější gurmáni. Po namočení v marinádě získávají okurky výraznou chuť a vůni po hroznech. Tento twist může ozdobit a zpestřit jakýkoli salát s vařenou nebo pečenou drůbeží. Nebo může sloužit jako zcela samostatná svačina.
Složitost: snadno Kalorie: 62,76 kcal/porce porce: 1 Vaření: 40 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,78 g/0,20 g/14,01KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg okurek 5 listů černého rybízu 3 listy třešněNa marinádu:700 ml vody 600 ml hroznové šťávy 50 g soli 20 ml hroznového octa Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si sterilizované třílitrové sklenice na okurky nakládané v hroznové šťávě. Okurky důkladně omyjte, opláchněte vroucí vodou a poté studenou vodou. Na dno sklenic položte listy třešní a černého rybízu. Okurky pevně zabalte.
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()
Krok 2
Připravte si marinádu. Smíchejte vodu, šťávu a sůl a přiveďte k varu. Vroucí marinádu nalijte do sklenice s okurkami a nechte 5 minut odležet. Poté nalijte marinádu do pánve a znovu přiveďte k varu. Opakujte postup ještě dvakrát.
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()
Krok 3
Vroucí marinádu nalijte do sklenice, přidejte ocet a uzavřete sterilizovaným víčkem. Sklenici otočte dnem vzhůru, zabalte ji do deky a nechte, dokud úplně nevychladne.
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()
Okurky nakládané v hroznové šťávě ()
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Před mořením by měly být okurky naplněny studenou vodou a ponechány nejméně 5 hodin. Během této doby z nich bude vycházet přebytečný vzduch, což znamená, že okurky zůstanou dlouho křupavé.
MIMOCHODEM
Aby byly okurky ještě více nasycené hroznovou příchutí, můžete je nejprve zalít hroznovou šťávou a nechat 3-5 hodin, nebo ještě lépe přes noc.