Site icon Wellness Way Česká republika

Ochutnejte klasický turecký recept: Shakshuka – smažená vejce s rajčaty

K receptu

Turecká Shakshuka (smažená vejce s rajčaty), klasický recept, na který nabízíme níže, je velmi zajímavé jídlo, ale říkají mu Shakshuka… neprávem! Protože v tomto případě mluvíme o menemen. Z hlediska ingrediencí se skutečně podobá slavnému blízkovýchodnímu pokrmu. Pouze pokud se shakshuka obvykle připravuje s přidáním celých vajec, pak se u turecké verze mírně protřepávají, aby se žloutek a bílek promíchaly. Ale budiž, tato míchaná vajíčka s rajčaty jsou také moc dobrá a snadno je uvaříte na rodinnou snídani. Uvidíte: Vaši blízcí budou mít velkou radost!

Složitost: snadno Kalorie: 389,90 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Použitý: 17,77 g/27,36 g/16,37PraženíTurecká kuchyněSnídaněHlavní chodVegetariánství: OvoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEVejce 4 ks.Rajčata 400 gSladká paprika 100 gCibule 100 gPetržel 2 větveOlivový olej 2 polévkové lžíce.Sůl Mletá červená paprika Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na tureckou shakshuku a velkou pánev s těžkým dnem. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Rajčata a papriku nakrájíme na malé kostičky. Nasekejte petrželové listy.


Turecká Shakshuka (smažená vejce s rajčaty), klasický recept ()

Krok 2

Na pánvi rozehřejte olivový olej. Vložte do ní cibuli a za stálého míchání smažte na středním plameni do světle zlatohnědé. Přidejte sladkou papriku. Promíchejte a vařte další 3 minuty.


Turecká Shakshuka (smažená vejce s rajčaty), klasický recept ()

Krok 3

Do pánve s cibulí přidejte nakrájená rajčata. Rozruch. Dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni 10 minut. Můžete přidat trochu petrželky.


Turecká Shakshuka (smažená vejce s rajčaty), klasický recept ()

Krok 4

V míse lehce rozšleháme vejce. Přidejte trochu soli a pepře. Nalijte vejce na zeleninu v pánvi. Za stálého míchání smažíme dvě minuty. Poté vypněte oheň, přikryjte pánev a nechte na sporáku další 2 minuty. Před podáváním posypte petrželkou.


Turecká Shakshuka (smažená vejce s rajčaty), klasický recept ()

MIMOCHODEM

V Turecku se po přidání vajec často vypne teplo pod pánví se shakshukou a pokrm se přivede pod pokličku. Pánev se silným dnem dokonale udržuje teplo, zelenina zůstává horká a vejce tak dosáhnou požadovaného stavu.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro přípravu turecké shakshuky zvolte zralá, ale pevná rajčata s bohatou, sladkou chutí. Právě ty dodají pokrmu správnou texturu a chutný vzhled.

Exit mobile version