Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující koláč s lahodnou mozzarellou a šťavnatými rajčaty

K receptu

Křupavý koláč s mozzarellou a rajčaty z domácího kynutého těsta a podávaný s domácím pestem. Zdá se, že recept vyžaduje seriózní přípravu, ale ve skutečnosti je vše docela jednoduché: těsto se rychle míchá z malého množství dostupných přísad a všechny přísady na pesto se šlehá v mixéru. Hlavním trikem tohoto koláče je správné vyválení těsta. Pokud ho vyválíte příliš nahusto, neabsorbuje šťávu z náplně. A pokud je příliš řídký, šťáva může koláč opustit a pěkně se připálit na plechu v troubě. Za žádných okolností jim to nedovolte! Budou se vám hodit…

Složitost: průměrný Kalorie: 565,02 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 15,77 g/36,96 g/43,11PečeníItalská kuchyněVečeřeVečeřePekárnaVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍmouka – 2,5 hrnku sušeného droždí – 7 g soli – 1 ČL vejce na vymaštění – 1 ks.Na náplň:rajčata – 8 ks mozzarella – 150 gham, sušená – 4 velké tenké plátky, extra panenský olivový olej, čerstvě mletý černý pepř, sůl.Na pesto:bazalka – 1 velký svazek extra panenský olivový olej – 200 ml česnek – 2 stroužky piniových oříšků – 2 polévkové lžíce. l. strouhaný parmazán – 2-3 lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

V míse smícháme mouku, droždí a sůl. Nalijte 1 sklenici teplé vody a hněteme těsto, hněteme 10 minut. Přikryjte teplou utěrkou a nechte 30 minut. Znovu prohněteme a těsto necháme dalších 20 minut kynout.

Krok 2

Rajčata nařízneme příčně, dáme na 1 minutu do vroucí vody, poté ihned do studené vody, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Přidejte sůl a nechte 30 minut. Scedíme v cedníku a opepříme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.

Krok 3

Těsto rozválejte na obdélníkovou vrstvu o tloušťce 5 mm. Těsto položte na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 4

Na těsto položíme plátek šunky, poté vrstvu rajčat a vrstvu mozzarelly. Pak znovu šunku, zbývající rajčata a mozzarellu. Každou vrstvu hojně pokapejte olivovým olejem. Navrch dejte dva plátky šunky. Okraje koláče spojte k sobě (měl by mít tvar cihly) a potřete rozšlehaným vejcem. Jedním tahem otočte švem koláče dolů tak, aby hladká strana byla nahoře. Vršek koláče opět potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 220°C 1 hodinu.

Krok 5

Na pesto smíchejte máslo, ořechy, nastrouhaný parmazán, bazalku a nasekaný česnek. Koláč podávejte nakrájený na plátky, doplněný pestem.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Přípravu tohoto pokrmu si můžete trochu usnadnit, když použijete hotové mražené kynuté těsto (nezapomeňte ho nejprve rozmrazit podle návodu na obalu!) a oloupaná a nakrájená rajčata ve vlastní šťávě.

UŽITEČNÉ RADY

Tento koláč je skvělý „s gruzínským akcentem“: mozzarellu nahraďte čerstvým a ne příliš slaným suluguni, šunku nepřidávejte vůbec. Místo toho nasekejte vlašské ořechy s čerstvým koriandrem a postupujte podle pokynů receptu.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 6,19 g (7,74 % denní hodnoty) • tuky 16,76 g (18,62 %) • sacharidy 17,58 g (10,46 %) • kcal 243,80 (13,54 %) • sodík 115,81 mg (7,99 %) • cukr celkem 5 g (1,99 %) 3,10 %) • EFA 3,34 g (16,70 %) • vláknina 1,32 g (4,40 %)

Exit mobile version