Site icon Wellness Way Česká republika

Okouzlující smažené koláče doplněné chutí okurky

K receptu

Smažené koláče s kyselou okurkou vás mile překvapí svým nestandardním a originálním přístupem k přípravě náplně, i když zde není nic nového – takové koláče dělaly už naše praprababičky. A v této tradici můžeme nejen pokračovat, ale také objevit novou chuť! K tomu potřebujete jen silné a rázné kyselé okurky a šťavnatou cibuli! Kynuté těsto podle našeho receptu krok za krokem je vždy nadýchané a měkké a jeho hnětení nevyžaduje žádné speciální kulinářské dovednosti. Jsme si jisti, že vaše koláče budou neuvěřitelné!

Složitost: snadno Kalorie: 375,75 kcal/porce porce: 8 Vaření: 3 hodiny Přidat. čas: 10 min Použitý: 9,41 g/15,71 g/47,88PraženíVečeřeOdpolední svačinaVečeřePekárnaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍNa zkouškuPšeničná mouka 450 gMléko 180 mlMáslo 80 gVejce 3 ks.Suché droždí 5 gCukr 2 polévkové lžíce.Sůl 1 lžičkaRostlinný olej na smažení Na náplňNakládané okurky 3 ks.Cibule 2 ks.Rostlinný olej 2 polévkové lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Krok 1

Pro přípravu těsta zahřejte mléko na 35°C a nalijte do velké mísy. Přidejte sůl a cukr, přidejte polovinu mouky a suché droždí a promíchejte mixérem.

Krok 2

Krok 2

Mísu s těstem zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu na teplém místě. Těsto přibližně zdvojnásobí objem. Rozpusťte a ochlaďte máslo.

Krok 3

ag 3

Do mísy s těstem přidáme máslo a vejce a promícháme. Přidejte zbývající mouku a vypracujte hladké těsto. Těsto hněteme, dokud se nezačne snadno vzdalovat od stěn mísy a nepřestane se lepit na ruce. Mísu opět zakryjte potravinářskou fólií a nechte v teple ještě 1-1,5 hodiny.

Krok 4

Krok 4

Připravte si náplň do koláčů. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej a na středním plameni smažte cibuli do zlatova. Nakládané okurky nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibuli. Náplň vařte na středním plameni za občasného míchání, dokud se všechna tekutina neodpaří, asi 7 minut. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.

Krok 5

Krok 5

Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu. Vytvarujte váleček o tloušťce 3–4 cm a nakrájejte ho na kousky dlouhé 3–4 cm z každého kusu těsta vyválejte kouli a nechte přikryté utěrkou 15 minut.

Krok 6

Krok 6

Koláčky vyválejte na tloušťku 5 mm, doprostřed každého položte 1–2 polévkové lžíce. l. náplně. Koláče pevně zašpendlete a dejte na plech vyložený pečicím papírem.

Krok 7

Krok 7

V hluboké pánvi rozehřejte rostlinný olej, aby se koláče smažily. Vrstva oleje by měla být alespoň 4 cm Zkontrolujte připravenost oleje tak, že do ní kápnete kousek těsta. Pokud rychle zhnědne, je olej dostatečně horký.

Krok 8

Krok 8

Vložte 2-3 koláče do oleje (koláče by měly volně ležet na pánvi) a smažte, dokud na jedné straně nezhnědnou. Poté opatrně otočte na druhou stranu a pokračujte ve smažení, dokud nebude hotové. Hotové koláče přendejte na plech vyložený papírovými utěrkami. Necháme olej na pánvi trochu rozehřát a podložíme novou várku koláčů.

UŽITEČNÉ RADY

Do náplně koláčů spolu s nakládanými okurkami lze přidat nadrobno nakrájená natvrdo uvařená vejce, na kostičky nakrájené a osmažené žampiony. Náplň můžeme dochutit čerstvě mletým černým pepřem nebo trochou mletého kmínu.

MIMOCHODEM

Zakysanou smetanu můžete podávat se smaženými koláči s okurkami, bude to velmi chutné. Koláče doporučujeme podávat horké. Pokud jsou koláče připraveny předem, ochlaďte je na papírových utěrkách. Pokud je jen položíte na talíř, kondenzace způsobí, že zvlhnou.

Exit mobile version