Site icon Wellness Way Česká republika

Okurkový a řepový zimní mix: Nakládání na zimu

K receptu

Připravte si na zimu neuvěřitelně chutné, zdravé a velmi krásné nakládané okurky s řepou. Tento předkrm je téměř univerzální: můžete zpestřit sváteční stůl, rozjasnit salát, přidat sofistikovanost boršči – to vše lze provést pomocí jedné cenné sklenice! Přípravek se získává s výraznou pikantní chutí a pikantním pepřem. A samotná dóza díky řepě vypadá tak krásně, že by mohla dobře posloužit jako dekorace do kuchyně. Pravda, ne na dlouho – velmi brzy ji budete chtít otevřít a sníst!

Složitost: snadno Kalorie: 385,96 kcal/porce porce: 1 Vaření: 10 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 19,53 g/3,37 g/70,91KonzervováníMořeníVečeřeSnackPrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIOkurka 2 kgCibule 1 kusŘepa 20 gČesnek 2 hřebíček(y)křen (kořen) 10 gKopr 10 gKuličky černého pepře 5 ks.Hořčice (semena) 1 lžičkaNa marinádu:Voda 1,5 lKrystalový cukr 150 gSůl 2 polévkové lžíce.Červená feferonka 0,5 lžičkyoctová esence 70% 2 lžičky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na zimu si připravte sterilizované třílitrové sklenice na nakládané okurky a červenou řepu. Okurky důkladně omyjte, opláchněte vroucí vodou a poté studenou vodou.


Nakládané okurky s řepou na zimu ()

Krok 2

Cibuli, česnek a kořen křenu oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na dno sklenice položte deštník z kopru, česneku, cibule, plátky řepy, křenu, hořčice a černého pepře. Sklenici pevně naplňte okurkami.


Nakládané okurky s řepou na zimu ()

Krok 3

Připravte si marinádu. Smícháme vodu, sůl, cukr, červenou papriku, přivedeme k varu a nalijeme na okurky. Marinádu sceďte, znovu přiveďte k varu a znovu nalijte na okurky.


Nakládané okurky s řepou na zimu ()

Krok 4

Do sklenice přidejte octovou esenci a ihned uzavřete sterilizovaným víčkem. Sklenici otočte dnem vzhůru, zabalte a nechte úplně vychladnout.


Nakládané okurky s řepou na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Chcete-li okurky do sklenice co nejtěsněji zabalit, použijte ke sklizni drobné ovoce. Dají se docela snadno umístit do sklenice těsně a rovnoměrně, bez dutin. Pokud chcete, můžete použít i okurky.

MIMOCHODEM

Pokud je to žádoucí, nakládané okurky s řepou na zimu lze vyrobit nejen celé, ale také nakrájet. A aby obrobek vypadal ještě krásněji, použijte raději tvarovaný nůž než obyčejný.

Exit mobile version