Site icon Wellness Way Česká republika

Okurkový salát naložený pro zimní měsíce

K receptu

Ti, kteří sami pěstují okurky, dobře vědí, že bez ohledu na to, jak pečlivě okurky sbíráte, stále si jich pár nevšimnete. A za pár dní vyrostou a nevejdou se do žádné zavařovací sklenice. Nabízíme vám recept přímo pro tuto příležitost. Zde jsou okurky nakrájeny na malá kolečka. To znamená, že se budou dobře marinovat a vejdou se do každé sklenice. Náš recept je na 7litrové sklenice, ale můžete použít i menší sklenice.

Složitost: snadno Kalorie: 115,33 kcal/porce porce: 30 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 2 hodiny Použitý: 1,95 g/6,28 g/12,44KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 30 PORCÍOkurka 5 kgČesnek 10 hřebíčkůNa marinádu:Rafinovaný rostlinný olej 250 mlstolní ocet 9% 1 polévková lžíce.Krystalový cukr 1 polévková lžíce.Sůl 3 polévkové lžíce.Hořčičný prášek 2 polévkové lžíce.Mletý černý pepř 1 polévková lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na salát z nakládaných okurek na zimu připravte sterilizované litrové sklenice, vařte víčka po dobu 5 minut. Česnek oloupeme a nakrájíme. Okurky nakrájejte na kolečka o tloušťce 5 mm.


Nakládaný okurkový salát na zimu ()

Krok 2

Okurky dejte do misky nebo umyvadla, přidejte pepř a česnek, promíchejte a nechte 2 hodiny uležet.


Nakládaný okurkový salát na zimu ()

Krok 3

Na marinádu smíchejte v hrnci ocet, olej, cukr, sůl a hořčici. Marinádu přiveďte k varu, vařte 1 minutu. Horkou marinádou přelijte okurky a dobře promíchejte. Poté vložte okurky do sterilizovaných sklenic. Sklenice naplňte co nejtěsněji.


Nakládaný okurkový salát na zimu ()

Krok 4

Sklenice zakryjte víčky a vložte do široké pánve naplněné horkou vodou. Hlávkový salát sterilizujte na mírném ohni po dobu 30 minut. Abyste zabránili prasknutí sklenic, položte na dno pánve mřížku nebo čistý ručník.


Nakládaný okurkový salát na zimu ()

Krok 5

Vyndejte jednu sklenici po druhé a okamžitě srolujte víčka. Sklenice salátové nakládané okurky otočte dnem vzhůru a nechte zcela vychladnout.


Nakládaný okurkový salát na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Na salát z nakládaných okurek na zimu můžete použít zeleninu, která je nejen přerostlá, ale také přezrálá. V tomto případě okurku rozkrojte napůl, oloupejte a odstraňte semínka. Poté postupujte podle popisu v receptu.

MIMOCHODEM

Při výběru okurek na nakládání (stejně jako na nakládání) věnujte pozornost jejich páteři. Odrůdy s malými, světlými ostny většinou dlouho nevydrží. A přípravky s takovými okurkami se také mohou rychle stát nepoužitelnými.

Exit mobile version