Okurky v exotické marinádě z dýně a jablka

K receptu

Okurky marinované v dýňovo-jablečné šťávě si tuto chuť zamilujete! Pikantní, sladkokyselé, křupavé okurky ozdobí stůl jak ve všední dny, tak i o svátcích. Udělejte dojem na své hosty neobvyklým předkrmem. Okamžitě to sežerou a pak se vás zeptají na recept!

Složitost: snadno Kalorie: 105,50 kcal/porce porce: 10 Vaření: 45 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 1,80 g/0,20 g/23,23KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍ2 kg okurek 1 litr dýňové šťávy 400 ml jablečné šťávy 50 g soli 50 g cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si tři sterilizované 1litrové sklenice nebo jednu třílitrovou sklenici na okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě. Okurky důkladně omyjte, zalijte vroucí vodou a poté opláchněte studenou vodou. Vložte okurky do sklenic.

Okurky marinované v dýňovo-jablečné šťávě
Okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě ()

Krok 2

Na marinádu smíchejte v hrnci dýňovou a jablečnou šťávu, přidejte sůl a cukr a na středním plameni přiveďte k varu. Počkejte, až se sůl a cukr úplně rozpustí.

Okurky marinované v dýňovo-jablečné šťávě
Okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě ()

Krok 3

Okurky zalijeme vařící marinádou a necháme 5 minut odležet. Poté nalijte marinádu do pánve a znovu přiveďte k varu. Opakujte postup ještě dvakrát.

Okurky marinované v dýňovo-jablečné šťávě
Okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě ()

Krok 4

Naposledy nalijte marinádu do sklenic a uzavřete okurky sterilizovanými víčky. Sklenice otočte dnem vzhůru, zabalte je a nechte úplně vychladnout.

Okurky marinované v dýňovo-jablečné šťávě
Okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě lze vyrobit i s čerstvě vymačkanou šťávou. Chcete-li to provést, vyberte jablka podzimních odrůd, měla by být kyselá. Dýně je naopak sladká.

MIMOCHODEM

Pro okurky nakládané v dýňovo-jablečné šťávě můžete použít hotovou šťávu z obchodu. Je ale žádoucí, aby byl přirozený, nebělený a neredukovaný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika