Pečené žampiony s rajčaty a sýrem: recept na lahodné jídlo z trouby

K receptu

Houby, rajčata a sýr jsou ideální součástí kulinářské stavebnice. Z těchto produktů lze připravit různé kombinace. Jedním z nich je nacpat rajčata houbami a sýrem! Získáte oblíbené „růžové tváře“. Nebo můžete udělat opak: nacpat klobouky hub. Stačí si koupit velké žampiony, nebo ještě lépe různé – portobello. Jejich klobouk je široký, otevřený, velmi vhodný k vycpávání. A samotné houby jsou mnohem aromatičtější než běžné žampiony. Positine, pokrm hodný slavnostní hostiny.

Složitost: snadno Kalorie: 497,47 kcal/porce porce: 2 Vaření: 45 min Použitý: 29,17 g/40,84 g/21,24SnackINGREDIENCE NA 2 PORCE500 g žampionů se širokými kloboučky 1-2 stroužky česneku 2 ks. středně velká zralá, silná rajčata 100 g sýra 2 šalotky 2 polévkové lžíce. l. máslo sůl podle chuti čerstvě mletý černý pepř podle chuti 2 polévkové lžíce. l. zakysaná smetana kopr nebo petržel Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zapněte troubu na předehřátí na 180 stupňů.

Krok 2

Houby zbavíme stopek a nakrájíme je. Šalotku nakrájíme nadrobno.

Krok 3

Rajčata nakrájíme na kolečka. Tip: Je dobré, když se rajčata průměrem shodují s klobouky hub.

Krok 4

Rozehřejte máslo a orestujte na něm nakrájené stonky hub a šalotku.

Krok 5

Sýr nastrouháme a smícháme s osmaženými nožičkami žampionů a zakysanou smetanou. Sůl a pepř podle chuti.

Krok 6

Položte mleté ​​maso do kloboučků hub a nakrájená rajčata na mleté ​​maso.

Krok 7

Houby s rajčaty a sýrem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 25–30 minut. Tip: na přání lze plátky rajčat dodatečně posypat strouhaným sýrem.

Krok 8

Pro podávání nakrájejte najemno zeleninu (petržel – pouze listy) a posypte připravené houby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika