K receptu
Lahodné, pikantní, s pikantní chutí – to vše jsou plněná rajčata na zimu. Jako náplň doporučujeme použít česnek a petržel. Taková rajčata budou nejen příjemným doplňkem mnoha pokrmů, ale také všelékem na sezónní nemoci. Připravte se zdravě a buďte zdraví po celou zimu!
Složitost: snadno Kalorie: 36,76 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Přidat. čas: 25 min Použitý: 1,50 g/0,23 g/7,50KonzervováníMořeníPrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg rajčat 1 svazek petrželky 15 stroužků česnekuNa marinádu:2 polévkové lžíce. l. sůl 1,5 lžíce. l. med 1 litr vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Na plněná rajčata na zimu si připravte dvoulitrové sklenice. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Listy petrželky nasekáme nadrobno. Česnek smícháme s petrželkou.
Krok 2
Rajčata omyjeme ve studené vodě, osušíme a odřízneme vršky. Pomocí lžičky vydlabejte část dužiny. Do jamky dejte směs petrželky a česneku.
Krok 3
Naplněná rajčata pevně vložte do sterilizovaných sklenic. Rajčata zalijte vroucí vodou a nechte 10 minut, zakryjte sklenice kovovými víčky.
Krok 4
Nalijte vodu do hrnce, přidejte sůl a med, dejte na oheň a přiveďte k varu. Rajčata znovu naplňte lákem a sklenice uzavřete víčky. Sklenice otočte, zabalte a nechte úplně vychladnout.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
V receptu na plněná rajčata na zimu med nahrazuje cukr. Existují však medy s výraznou chutí (například pohankový, propolisový, kaštanový). Mohou dát charakteristickou chuť celému přípravku. Mějte to na paměti a vyberte si med podle své chuti.
MIMOCHODEM
Na marinádu plněných rajčat můžete použít jakýkoli med: tekutý, hustý, čerstvý nebo loňský. Je také jedno, zda si vezmete med květový nebo například lipový, kaštanový atd.