Rajčata v medovém nálevu: Zimní dobrota pro sladké chutě

K receptu

Sladká nakládaná rajčata na zimu osloví spíše ty, kteří milují nasládlé marinády. Sklenice budou obzvláště krásné, pokud v nich zkombinujete červená a žlutá rajčata a také proužky vícebarevné sladké papriky.

Složitost: snadno Kalorie: 121,35 kcal/porce porce: 1 Vaření: 20 min Přidat. čas: 5 min Použitý: 2,24 g/0,49 g/27,64ZmrazeníKonzervováníPrázdnýSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI1,5-2 kg rajčat 1 sklenice cukru 2 polévkové lžíce. l. sůl 2 lžičky 70% octová esence 5 hrášek nového koření 3 poupata hřebíčku 1,5 litru vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro přípravu sladkých nakládaných rajčat na zimu připravte sterilizovanou třílitrovou sklenici. Rajčata opláchněte ve studené vodě. Umístěte rajčata do sklenice. Přidejte hřebíček a nové koření.

Krok 2

Vařte vodu a nalijte na rajčata. Nechte 5 minut působit, poté slijte vodu do pánve. Znovu přiveďte k varu, přidejte sůl, cukr a octovou esenci.

Krok 3

Nalijte horkou marinádu do sklenice a okamžitě uzavřete sklenici sterilizovaným víkem. Otočte nádobu dnem vzhůru. Zabalte a nechte úplně vychladnout.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Aby slupka sladkých nakládaných rajčat na zimu nepraskla, propíchejte plody před vložením do zavařovací sklenice vidličkou. To se obvykle provádí v místě, kde je připevněna stopka.

MIMOCHODEM

Rajčata obsahují velké množství vitamínu A, který zlepšuje metabolické procesy v buňkách. To znamená, že díky rajčatům se metabolismus těla zvyšuje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika