Ražniči z kuřecího řízku a slaniny, který lze připravit i doma: jednoduchý recept na masový pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Filetový kebab si můžete připravit doma, přidat slaninu a omáčku pro chuť.

Ražniči se připravuje nejen z kousků vepřového masa, ale také z kuřecího masa a dokonce i zeleniny. Kromě toho si můžete doma uvařit filé ražniči, přidat slaninu a omáčku pro chuť. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit ražniči z kuřecího filé a slaniny s odkazem na stránku Instagramu kulinářského bloggera „nisenitnitsia_“

Recept

Ingredience:

  • kuřecí řízek – 400 g;
  • slanina – 250 g;
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce. l.;
  • BBQ omáčka – 3-4 lžíce. l.;
  • suchý česnek – podle chuti;
  • paprika – podle chuti;
  • sůl – podle chuti;
  • pepř – podle chuti.

Jak vařit šašlik z filé se slaninou

  1. Kuřecí filé je třeba umýt a nakrájet na tenké, ale široké proužky – z nich se budou „šneci“ srolovat. Nakrájený filet vložte do hluboké misky, posypte kořením a zalijte rostlinným olejem.
  2. Můžete ji použít jako hotové dochucovadlo (v tomto případě lze množství soli snížit nebo vůbec nepoužívat), nebo si směs vytvořit sami – z papriky, pepře, soli a suchého česneku.
  3. Filet důkladně promícháme s kořením, aby koření rovnoměrně obalilo maso. Kuře necháme asi 30 minut marinovat.
  4. Po 10 minutách je třeba namočit dřevěné špízy, na kterých se stejně jako na špejlích budou vařit filetové „šneky“. To znamená, že musíte naplnit špejle vodou po dobu 20 minut.
  5. Doporučuje se to udělat z více důvodů – aby se špejle nespálila a maso se nepřilepilo ke dřevu. Dalším důvodem je, aby dřevo nenasálo všechnu šťávu z masa a kebab zůstal šťavnatý.
  6. Slaninu je lepší zvolit již nakrájenou – velikost takového kousku stačí na to, aby se z ní udělal šnečí filet.
  7. Když je maso marinované, položte filet na kousek slaniny a srolujte do „šneka“ – kuře by mělo být uvnitř. Opatrně naskládejte šneky na špejle a poté kebab přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Předehřejte troubu na 180 stupňů, kebab potřete barbecue omáčkou a poté kebab pečte 20–30 minut, dokud není maso propečené.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika