Foto: z otevřených zdrojů
Filetový kebab si můžete připravit doma, přidat slaninu a omáčku pro chuť.
Ražniči se připravuje nejen z kousků vepřového masa, ale také z kuřecího masa a dokonce i zeleniny. Kromě toho si můžete doma uvařit filé ražniči, přidat slaninu a omáčku pro chuť. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit ražniči z kuřecího filé a slaniny s odkazem na stránku Instagramu kulinářského bloggera „nisenitnitsia_“
Recept
Ingredience:
- kuřecí řízek – 400 g;
- slanina – 250 g;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce. l.;
- BBQ omáčka – 3-4 lžíce. l.;
- suchý česnek – podle chuti;
- paprika – podle chuti;
- sůl – podle chuti;
- pepř – podle chuti.
Jak vařit šašlik z filé se slaninou
- Kuřecí filé je třeba umýt a nakrájet na tenké, ale široké proužky – z nich se budou „šneci“ srolovat. Nakrájený filet vložte do hluboké misky, posypte kořením a zalijte rostlinným olejem.
- Můžete ji použít jako hotové dochucovadlo (v tomto případě lze množství soli snížit nebo vůbec nepoužívat), nebo si směs vytvořit sami – z papriky, pepře, soli a suchého česneku.
- Filet důkladně promícháme s kořením, aby koření rovnoměrně obalilo maso. Kuře necháme asi 30 minut marinovat.
- Po 10 minutách je třeba namočit dřevěné špízy, na kterých se stejně jako na špejlích budou vařit filetové „šneky“. To znamená, že musíte naplnit špejle vodou po dobu 20 minut.
- Doporučuje se to udělat z více důvodů – aby se špejle nespálila a maso se nepřilepilo ke dřevu. Dalším důvodem je, aby dřevo nenasálo všechnu šťávu z masa a kebab zůstal šťavnatý.
- Slaninu je lepší zvolit již nakrájenou – velikost takového kousku stačí na to, aby se z ní udělal šnečí filet.
- Když je maso marinované, položte filet na kousek slaniny a srolujte do „šneka“ – kuře by mělo být uvnitř. Opatrně naskládejte šneky na špejle a poté kebab přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů, kebab potřete barbecue omáčkou a poté kebab pečte 20–30 minut, dokud není maso propečené.