Ryby v marinádě, vařené v troubě: recept na jednoduché a chutné jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Tuto rybu lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.

Ryba pečená v marinádě je výborným pokrmem k obědu nebo večeři. Je velmi chutný, zdravý a po jídle nezanechá pocit tíže. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Simple Cooking”.

Ryby v marinádě, vařené v troubě

Ingredience:

  • štikozubce (filé) – 1 kg;
  • mrkev – 2 ks;
  • cibule – 2 ks.

Na marinádu:

  • zakysaná smetana – 100 g;
  • majonéza – 50 g;
  • hořčičné fazole – 50 g;
  • sójová omáčka – 50 g;
  • strouhaná cibule – 1 ks;
  • sůl, pepř, uzená paprika, rybí koření dle chuti.

Způsob vaření:

  1. Nejprve je třeba připravit marinádu smícháním všech uvedených surovin. Nalijte na ryby, promíchejte, přikryjte a nechte v lednici pár hodin, nebo ještě lépe přes noc.
  2. Poté orestujte cibuli a mrkev, položte je na dno pánve a na zeleninu položte nakládanou rybu. Zalijte zbývající omáčkou.
  3. Zakryjte navlhčeným pergamenem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika