Foto: z otevřených zdrojů
Tuto rybu lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu.
Ryba pečená v marinádě je výborným pokrmem k obědu nebo večeři. Je velmi chutný, zdravý a po jídle nezanechá pocit tíže. Jak ji připravit, bylo popsáno v blogu “Simple Cooking”.
Ryby v marinádě, vařené v troubě
Ingredience:
- štikozubce (filé) – 1 kg;
- mrkev – 2 ks;
- cibule – 2 ks.
Na marinádu:
- zakysaná smetana – 100 g;
- majonéza – 50 g;
- hořčičné fazole – 50 g;
- sójová omáčka – 50 g;
- strouhaná cibule – 1 ks;
- sůl, pepř, uzená paprika, rybí koření dle chuti.
Způsob vaření:
- Nejprve je třeba připravit marinádu smícháním všech uvedených surovin. Nalijte na ryby, promíchejte, přikryjte a nechte v lednici pár hodin, nebo ještě lépe přes noc.
- Poté orestujte cibuli a mrkev, položte je na dno pánve a na zeleninu položte nakládanou rybu. Zalijte zbývající omáčkou.
- Zakryjte navlhčeným pergamenem a pečte 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.