K receptu
Nakládané okurky se skořicí na zimu jsou vhodné pro milovníky pikantních úprav. Nechybí hřebíček, bobkový list, černé a nové koření a dokonce i skořice. I přes zdánlivou exotiku jsou velmi jednoduché na přípravu. Tyto pikantní okurky se hodí k pečenému vepřovému nebo krůtímu masu, lze je přidat do teplého jídla nebo dát na sendviče se studeným masem. Do nejjednoduššího bramborového salátu je dobré přidat i skořicové okurky. A když nastrouháte nakládanou okurku a smícháte ji se zakysanou smetanou, získáte zajímavou omáčku na salát s jakoukoli vařenou rybou.
Složitost: snadno Kalorie: 64,47 kcal/porce porce: 10 Vaření: 20 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 1,72 g/0,57 g/13,89KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍ1,5-1,7 kg okurek 3-4 stroužky česneku 1 lusk feferonky 15 poupat hřebíčku 6 bobkových listů 3-4 hrášek černého a nového koření 1 lžička. mletá skořice 3 lžíce. l. cukr 2 lžíce. l. sůl 200 ml ocet 6% 1,2 – 1,5 litru vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Připravte si na zimu třílitrovou sterilizovanou sklenici na skořicové nakládané okurky. Česnek oloupeme. Okurky dobře opláchněte, odřízněte konce na obou stranách, vložte je pevně do sklenice spolu s česnekem a feferonkou.
Nakládané okurky se skořicí na zimu ()
Krok 2
Vařte vodu na marinádu. Nalijte na okurky, zakryjte sterilizovanou poklicí a nechte 20 minut. Vodu slijte do hrnce a znovu přiveďte k varu.
Nakládané okurky se skořicí na zimu ()
Krok 3
Do sklenice s okurkami nasypeme sůl, cukr, přidáme bobkový list, hřebíček, černé a nové koření a skořici, zalijeme octem. Naplňte vroucí vodou až po vrchol.
Nakládané okurky se skořicí na zimu ()
Krok 4
Sklenici od okurek okamžitě uzavřete sterilizovaným kovovým víčkem a otočte dnem vzhůru. Přikryjte přikrývkou nebo přikrývkou a nechte úplně vychladnout.
Nakládané okurky se skořicí na zimu ()
UŽITEČNÉ RADY
K přípravě nakládaných okurek se skořicí použijte místo běžného stolního octa jablečný nebo vinný ocet, okurky tak budou ještě aromatičtější a chuťově zajímavější.
MIMOCHODEM
Na nakládané okurky se skořicí na zimu si můžete vzít více než jednu 3litrovou sklenici, ale například dvě 1,5litrové sklenice. Usnadníte si tak jejich zpracování před zavařováním a poté pohodlnější skladování.