Zimní kouzlo angreštového kompotu

K receptu

Angreštový kompot na zimu má velmi příjemnou sladkokyselou chuť, takže ho má rád většinou každý. Na vaření jsou vhodné červené i zelené bobule. Pokud jsou angrešty příliš kyselé, je třeba množství cukru mírně zvýšit. Recept na výrobu takového kompotu se příliš neliší od jiných podobných: bobule se půl hodiny nalijí vroucí vodou, na základě které se pak sirup vaří. Poté se přidá do třílitrové nádoby s angreštem a kompot se sroluje. Měl by být sterilizován? Nejlépe. Chcete-li to provést, můžete sklenici kompotu umístit do hrnce s vroucí vodou na 15 minut nebo ji umístit pod teplou přikrývku, dokud úplně nevychladne. Druhá metoda se nám zdá pohodlnější a je to ta, která je navržena v receptu.

Složitost: snadno Kalorie: 1167,00 kcal/porce porce: 1 Vaření: 30 min Přidat. čas: 30 min Použitý: 2,80 g/0,80 g/297,25PrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCIAngrešt 400 gKrystalový cukr 250 gVoda 2,6 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na kompot si připravte 3litrovou zavařovací sklenici a víko. Důkladně je omyjte jedlou sodou nebo jiným odmašťovačem. Sklenici sterilizujeme nad párou nebo v troubě vyhřáté na 120°C. Stačí vyvařit poklici.

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

Krok 2

Připravte si angrešt. Roztřiďte bobule, odřízněte „ocásky“ na obou stranách. Opláchněte angrešt studenou vodou a osušte, rozložte je na dvě nebo tři vrstvy papírových ručníků.

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

Krok 3

Do připravené sklenice nasypte angrešt přes nálevku se širokým hrdlem. Zakryjte pokličkou a nechte 30 minut. Poté vypusťte vodu do pánve. Můžete použít speciální víko s otvory.

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

Krok 4

Do pánve přidejte cukr. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Cukr by se měl úplně rozpustit. Sirup na angreštový kompot vařte asi tři minuty.

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

Krok 5

Sklenici s angreštem položte na rozpálenou podložku nebo dřevěné prkénko. Postupně, aby nedošlo k prasknutí sklenice, přilévejte vroucí sirup. Zavřete víko a utěsněte.

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

Krok 6

Nasaďte si rukavice a sklenici s angreštovým kompotem otočte na utěrku přeloženou napůl a dobře ji zabalte. Nechte zcela vychladnout a poté uložte na suché a tmavé místo (ne nutně v lednici).

Angreštový kompot na zimu
Angreštový kompot na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Angreštový kompot na zimu lze stočit do litrových sklenic: tento formát je dobrý, pokud je vaše rodina malá. Otevřeli, nalili do sklenic a hned pili. Komfortní!

MIMOCHODEM

Přidáte-li na zimu angreštový kompot s pár plátky citronu a snítkami máty, bude nápoj připomínat mnohými milovaný osvěžující koktejl Mojito.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika