K receptu
Nakládané okurky s hořčicí na zimu jsou pikantní a neuvěřitelně chutné! Díky hořčici v marinádě zůstanou okurky křupavé, za což je ocení především všichni milovníci konzervované zeleniny. Aby byla marináda ještě aromatičtější, bobkový list, který se chystáte vložit do zavařovací sklenice, nejprve rozdrťte v hmoždíři.
Složitost: snadno Kalorie: 325,02 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Přidat. čas: 15 min Použitý: 5,93 g/0,71 g/74,19KonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCEokurky 1 kgCibule 150 gKopr 50 gHořčičný prášek 1,5 šálku(ů)Krystalový cukr 5 polévkových lžic.Sůl 2 polévkové lžíce.Mletý černý pepř 1 lžičkaBobkový list 1 kusoctová esence 70% 1 lžičkaVoda 3 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Na nakládané okurky s hořčicí na zimu si připravte dvě sterilizované litrové sklenice. Okurky důkladně omyjte a osušte. Zastřihněte konce na obou stranách.
Nakládané okurky s hořčicí na zimu ()
Krok 2
Cibuli oloupeme a nakrájíme, kopr nasekáme. Bobkový list rozdrťte v hmoždíři. Do velkého hrnce nalijte vodu, přidejte cibuli, kopr, cukr a hořčici, pepř a bobkový list. Za stálého míchání přivedeme k varu.
Nakládané okurky s hořčicí na zimu ()
Krok 3
Přidejte okurky do marinády a opatrně je otočte a přiveďte k varu na středním plameni. Nalijte ocet do pánve, promíchejte a odstraňte z ohně.
Nakládané okurky s hořčicí na zimu ()
Krok 4
Za tepla rychle naskládejte okurky do sklenic spolu s marinádou. Sklenice zakryjte víčky. Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte úplně vychladnout.
Nakládané okurky s hořčicí na zimu ()
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Aby se okurky lépe skladovaly a nezplesnivěly, doporučují zkušené hospodyňky před uzavřením sklenice přidat na vrch „zátku“ hořčičného prášku. To lze provést s jakýmkoli typem konzervovaných okurek.
MIMOCHODEM
Nakládané okurky s hořčicí na zimu jsou jednou z nejstarších odrůd přípravy okurek v ruské kuchyni. Písemné zmínky o tomto pokrmu pocházejí již z 12. století.