Zimní kouzlo: Třešňový kompot s peckami

K receptu

Chcete si na zimu udělat třešňový kompot s peckami? Vezměte si náš podrobný recept! Řekněme hned, že je to docela jednoduchá záležitost, proveditelná pro každého. Pokud jsou tedy u vaší dači třešně, pak kromě sklenic od marmelád a zavařenin srolujte i pár s kompotem. Ukáže se neuvěřitelně aromatický, s příjemnou sladkokyselou chutí, která každého uchvátí doslova od prvního doušku. Pokud chcete mít kompot z konzervy třešňový méně sladký, jednoduše ho před pitím nařeďte pitnou vodou. Není potřeba snižovat množství cukru v receptu působí jako konzervant.

Složitost: snadno Kalorie: 104,58 kcal/porce porce: 12 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,33 g/0,21 g/25,48PrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍTřešeň 500 gVoda 2,5 lCukr 250 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si třílitrovou zavařovací sklenici na kompot. Důkladně ji omyjte jedlou sodou a opláchněte. Sterilizujte jakýmkoli pohodlným způsobem. Vařte víko (nejlépe 2-3) po dobu pěti minut.

Třešňový kompot s peckami na zimu
Třešňový kompot s peckami na zimu ()

Krok 2

Současně postavte hrnec s vodou na vysokou teplotu. Zatímco se vaří, připravte si třešně. Pečlivě opláchněte a položte na papírové ručníky, aby se třešně osušily. Protřiďte a odstraňte poškozené ovoce.

Třešňový kompot s peckami na zimu
Třešňový kompot s peckami na zimu ()

Krok 3

Vložte třešně do horké sterilizované sklenice a naplňte vroucí vodou až nahoru. Přikryjeme pokličkou a necháme 20 minut při pokojové teplotě.

Třešňový kompot s peckami na zimu
Třešňový kompot s peckami na zimu ()

Krok 4

Nálev ze zavařovací sklenice nalijte do čistého kastrůlku. Můžete použít speciální víko s otvory. Přidejte cukr. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Vařte 3 minuty.

Třešňový kompot s peckami na zimu
Třešňový kompot s peckami na zimu ()

Krok 5

Třešně ve sklenici zalijte vroucím sirupem. Okamžitě uzavřete a obraťte na dvojitý ručník. Přikryjte silnou dekou nebo přikrývkou. Višňový kompot necháme úplně vychladnout.

Třešňový kompot s peckami na zimu
Třešňový kompot s peckami na zimu ()

Krok 6

Sklenici kompotu postavte na chladné a suché místo. Je důležité, aby obrobek nebyl vystaven přímému slunečnímu záření. Konzervovaný třešňový kompot s peckami lze skladovat nejdéle 1 rok.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Mnoho lidí se bojí připravit kompot z třešní s peckami, protože obsahují látku, která se v žaludku mění na kyselinu kyanovodíkovou. Spěcháme vás uklidnit: čerstvý nápoj je zcela bezpečný! Nedoporučovali bychom jej však skladovat příliš dlouho, déle než rok.

MIMOCHODEM

Třešňový kompot s peckami lze připravit i metodou na jednu polévku: to znamená, že do sklenice s ovocem přidáme vroucí cukrový sirup a ihned svineme. V tomto případě je opět lepší nápoj uchovávat pod dekou a následně skladovat v lednici.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika