Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní zázrak: Kompot z červeného rybízu

K receptu

Připravovali jste si někdy na zimu kompot z červeného rybízu? Pokud ne, pak je čas zacelit tuto mezeru ve vašem kulinářském „vzdělávání“! Recept na kompot je jednoduchý a srozumitelný pro každého: omyjte bobule, nalijte je do sterilizované třílitrové nádoby, naplňte je cukrovým sirupem a uzavřete. Ukazuje se, že je to velmi chutný nápoj, který může v nabídce nahradit džusy a sodu z obchodu. Jak na to, aby kompot z červeného rybízu dobře vydržel celou zimu? Dodržujte pravidla předepsaná v receptu a uchovávejte plechovku nápoje na chladném a suchém místě, mimo dosah světla.

Složitost: snadno Kalorie: 128,17 kcal/porce porce: 12 Vaření: 30 min Přidat. čas: 24 hodin Použitý: 0,40 g/0,13 g/30,06KonzervováníPrázdnýPitíVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 12 PORCÍČervený rybíz 800 gCukr 300 gVoda 2,6 l Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na kompot z červeného rybízu si připravte 3litrovou zavařovací sklenici a víko. Důkladně je omyjte jedlou sodou nebo jiným odmašťovačem. Sklenici sterilizujeme v troubě vyhřáté na 120°C. Stačí vyvařit poklici.


Kompot z červeného rybízu na zimu ()

Krok 2

Připravte si červený rybíz. Roztřiďte bobule a odstraňte větve. Rybíz opláchněte studenou vodou a osušte, rozložte je na dvě nebo tři vrstvy papírových ručníků.


Kompot z červeného rybízu na zimu ()

Krok 3

Vařte sirup na kompot. Nasypte cukr do hrnce a zalijte vodou. Umístěte na vysokou teplotu a přiveďte k varu. Cukr by se měl úplně rozpustit. Kompotový sirup povařte 3 minuty.


Kompot z červeného rybízu na zimu ()

Krok 4

Umístěte nádobu na horký stojan nebo dřevěnou desku. Nalijte bobule širokou nálevkou. Postupně, aby nedošlo k prasknutí sklenice, přilévejte vroucí sirup.


Kompot z červeného rybízu na zimu ()

Krok 5

Sklenici s rybízem v sirupu zavíčkujte a uzavřete. Otočte jej na složený ručník a zabalte do teplé deky. Rybízový kompot necháme zcela vychladnout, poté jej uložíme na zimu.


Kompot z červeného rybízu na zimu ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kompot z červeného rybízu na zimu se ukazuje jako docela hustý a sladký, takže ho pijí většinou zředěný pitnou vodou. Snižovat množství cukru bychom nedoporučovali, jinak se bude výrobek hůře skladovat.

MIMOCHODEM

Červený rybíz v tomto kompotu lze doplnit černým a bílým, stejně jako jablka nebo hrušky. Vyzkoušejte různé možnosti: získáte úplně jiné, ale stejně úžasné chutě!

Exit mobile version