15 úchvatných receptů na pečený tvarohový koláč, které uspokojí každý vkus

15 receptů na tvarohový koláč pečený v troubě pro každý vkus

Jen jedno slovo – „tvarohové koláče“ – a před očima už máme svůj oblíbený šálek ranního čaje nebo kávy a na talíři je několik rudých kulatých nadýchaných tvarohových koláčů s džemem nebo kondenzovaným mlékem a také zakysaná smetana a také bobule. .. Lahodná snídaně, která je tak zamilovaná. Co říkáte na tvarohové koláče v troubě? Dají se totiž připravit zdravěji než tvarohové koláče na pánvi a strávíte tím méně času!

O čem si povíme v článku:Proč vařit tvarohové koláče v troubě Jaké produkty můžete použít k výrobě tvarohových koláčů v troubě a v jakém režimu? trouba z tekutého těsta Hlavní pravidla tvarohových koláčů v troubě z hutného těstaJak vařit tvarohové koláče v troubě s náplní Kalorický obsah tvarohových koláčů v troubě Jaký je rozdíl mezi tvarohovými koláči v troubě a tvarohovým koláčem Recepty Tvarohový koláč s třešní? s ricottou Tvarohové koláče v troubě Dietní tvarohové koláče z tvarohu Tvarohové koláče s dýní v troubě Krakovský tvarohový koláč PP tvarohové koláče s kokosovou moukou Nové tvarohové koláče v trouběPostní tvarohový koláč podobný koláči Tvarohové koláče se sýrovou krustou v troubě Tvarohové koláče s rozinkami v troubě trouba Tvarohové koláče v troubě s jahodovou omáčkou Tvarohové koláče se zakysanou smetanou v troubě

Proč vařit tvarohové koláče v troubě?

Tvarohové koláče v troubě jsou vhodné ze tří hledisek: dietní obsah, jednoduchost a aktivně strávený čas. O prvním bodu budeme hovořit podrobněji níže. A o jednoduchosti a času není moc co říct. V nejjednodušší verzi nemusíte dělat tvarohové koláče nebo stát nad pánví. Pokud budete postupovat podle technologie, nic se nepřipálí ani nepřilepí. A nerozpadne se! A žádný olej na smažení! Na cheesecaky v troubě jednoduše smícháte všechny ingredience, těsto rozdělíte do pečicích forem, předehřejete samotnou troubu a nastavíte časovač. To je celá práce!

Ačkoli mnoho lidí připravuje tvarohové koláče podle svého obvyklého receptu na „pánev“ – stále je dělají, nepečou ve formách, ale na plechu pokrytém pergamenem. Ale stále nemusíte nic smažit – trouba to udělá dobře.

Takže se dohodneme – zde budeme hovořit o technologii, která nevyžaduje předsmažení tvarohových koláčů na pánvi. Při pečení v troubě je to naprosto zbytečná operace – pokud nechcete získat obvyklý vzhled tvarohových koláčů, s kůrkou z pánve – její vzor se od pečeného opravdu liší.

Jaké produkty můžete použít k výrobě tvarohových koláčů v troubě?

Na tvarohové koláče v troubě můžete dokonce použít dietní nízkotučný nebo zcela nízkotučný tvaroh
Na tvarohové koláče v troubě můžete použít i dietní nízkotučný nebo zcela beztučný tvaroh (Shutterstock/FOTODOM)

Pro tvarohové koláče v troubě je vhodný jakýkoli tvaroh: jakýkoli obsah tuku, jakákoli konzistence. Není potřeba dávat pod lis, aby se odstranila přebytečná tekutina, která na pánvi způsobí, že se těsto rozteče na beztvaré tvarohové placky (také chutné, ale ne takové, jaké jsme chtěli). A tuto tekutinu není třeba kompenzovat další moukou nebo krupicí – ale samozřejmě pouze v případě, že použijete formy na tvarohové koláče. Nicméně první věci.

Takže tvaroh. Na tvarohové koláče v troubě můžete dokonce použít dietní nízkotučný nebo zcela beztučný tvaroh v tubách – velmi jemný a velmi vlhký. Můžete si vzít tvaroh pro dětskou výživu nebo poloviční jogurt, poloviční tvaroh, který se nazývá „tvaroh“. Můžete také použít poměrně vlhkou (i když mnohem strukturovanější a mastnější) ricottu. Vhodný je také jakýkoli „tvarohový“ tvaroh, který je vám známější – v obdélníkových baleních v papíru, v plastových krabicích nebo v podnosech.

Chcete-li udělat libovou (veganskou) verzi tofu tvarohových koláčů, ať jsou to „tofuniky“ – a v troubě se budou skvěle vyjímat. Na tofuniky ve formách můžete použít měkké tofu nebo dokonce „hedvábí“ – má hodně tekutiny a tofuniky s přídavkem škrobu (funguje to lépe s tofu než moukou) budou jemné jako suflé. Pro hustší tofuníky je vhodné pevné tofu, které lze nastrouhat na jemném struhadle nebo vyšlehat mixérem – zde již lze použít mouku a krupici. Pro větší spolehlivost můžete místo vajec přidat do hutných tofuniků na vazbu mletá lněná semínka namočená v malém množství vody. Na 400 g tofu budete potřebovat 2 polévkové lžíce. l. mletá semena a 3 polévkové lžíce. l. voda při pokojové teplotě.

Při jaké teplotě byste měli péct tvarohové koláče v troubě a v jakém režimu?

Teplota a režim pečení tvarohových koláčů v troubě závisí na tom, jaké máte těsto – tekuté nebo hutné. Více o těstíčku níže. A hutné tvarohové koláče, které se obvykle vyrábějí ze 400–500 g suchého tvarohu s přidáním 1 vejce a 3–4 polévkových lžic. l. mouky nebo krupice pečte nejlépe na 160 °C s ventilátorem (horkovzdušná) nebo na 180 °C v režimu trouby „shora dole“.

Jak dlouho péct tvarohové koláče v troubě?

I zde mohou být rozdíly, záleží na tloušťce cheesecaků. Pokud máte rádi hustší a nadýchanější tvarohové koláče, budou se péct minimálně 25 minut. Plochější tvarohové koláče budou hotové za 15–20 minut.

Pokud spodní topné těleso vaší trouby funguje lépe než horní (toto je velmi častá situace), je lepší během pečení cheesecaky jednou obrátit.

Hlavní pravidla pro pečené tvarohové koláče z těsta

Tvarohové koláče z těsta by se měly připravovat ve formách na muffiny nebo porcované cupcaky.
Sýrové palačinky z těsta připravujte ve formách na muffiny nebo porce (Shutterstock/FOTODOM)

Za prvé: je důležité, abyste na tekuté tvarohové těsto, které nelze formovat ručně, měli formičky na muffiny. Pokud jsou formičky silikonové, nepotřebujete k nim nic navíc a ani je není nutné vymazávat (i když to takhle chutná lépe). U forem vyrobených z jiných materiálů budou vyžadovány papírové vložky. Nebo si musíte udělat takzvanou „francouzskou košili“ – vymastit formy máslem a vysypat moukou – jinak se tvarohové koláče budou obtížně vyjímat.

Za druhé: naplňte formičky těstem maximálně do 2/3. I když recept na vaše tvarohové koláče v troubě neobsahuje prášek do pečiva, těsto přesto nakyne.

Za třetí: čím je těsto řidší, tím nižší by měla být teplota trouby a tím delší doba pečení. A je lepší zvolit režim trouby „shora-dole“, bez konvekce. Při vysokých teplotách (zejména při konvekci) se na tvarohových koláčích rychle vytvoří vypečená zlatavá kůrka, uvnitř však zůstanou syrové. Chcete-li vyzkoušet tloušťku tučné zakysané smetany, teplota v troubě by neměla být vyšší než 150–160 °C a doba pečení tvarohových koláčů o tloušťce 2–2,5 cm by měla být asi půl hodiny.

Hlavní pravidla pečených tvarohových koláčů z hustého těsta

Husté tvarohové koláče by měly být umístěny na plechu vyloženém pečicím papírem
Tlusté tvarohové koláče položte na plech vyložený pečicím papírem (Shutterstock/FOTODOM)

Pokud připravujete tvarohové koláče v troubě na plechu, nejprve jej nezapomeňte přikrýt pergamenem (pečícím papírem). Bez toho budou tvarohové koláče beznadějně lepit.

Za druhé, aby se tvarůžky v troubě nerozteklo a nezřídlo, je lepší použít místo mouky krupici a těsto si připravit předem, aby krupice stihla nasát tekutinu z tvarohu a dobře nabobtnat. Pokud chcete tvarohové koláče k snídani, připravte těsto večer předem a uložte ho do lednice. Pokud chcete, můžete tvarohové koláče okamžitě vytvořit a položit na plech – a ráno pak stačí předehřát troubu a umístit do ní plech.

Tvarohové koláče v troubě můžete válet v mouce, ale není to absolutně nutné. Stále budou mít pěknou kůrku.

Jak vařit tvarohové koláče v troubě s náplní

K plnění tvarohových koláčů můžete použít čokoládu, džem, ořechové máslo
K plnění tvarohových koláčů můžete použít čokoládu, džem nebo ořechové máslo (Shutterstock/FOTODOM)

Pokud je vaše těsto hutné a chcete tvarohové koláče s tekutou náplní, sviňte těsto do koule, udělejte do ní široký důlek a vložte dovnitř náplň. Může to být hustá cukrovinka nebo marmeláda, lžíce ořechové nebo čokoládovo-oříškové pasty nebo jen kousek čokolády. Opatrně uzavřete otvor a velmi jemně, téměř bez tlaku, tvarohový koláč znovu srolujte do koule. Poté položte na připravený plech a lehce přitlačte. Sice ho nemusíte mačkat, ale z malých tvarohových koláčků zůstanou kuličky. A větší tvarohové koláče pod vlivem vlastní váhy získají plošší tvar.

Na tekuté těsto by se tvarohové koláče s náplní měly dělat takto: polovinu těsta dejte do formy, dejte lžíci náplně, přikryjte druhou polovinou těsta. Poté formu lehce poklepejte na pult (pokud je silikonová, poklepejte na celý plech, až budou všechny formičky naplněné). To je nutné, aby se těsto rovnoměrně usadilo uvnitř forem.

Další možností plnění je, když není ve středu tvarohového koláče, ale je rozmístěno po celém těstě. Může to být jakákoli nasládlá zelenina (mrkev, batáty, dýně, cuketa) nebo hutné, nepříliš vodnaté ovoce (jablko, hruška, pevná broskev). Zeleninu stačí nastrouhat a přidat do těsta. Je lepší ale nakrájené ovoce rychle podusit na oleji na pánvi nebo smíchat syrové se škrobem, aby při zahřátí neteklo, a teprve potom je přidat do těsta.

Tvarohové koláče s náplní pečte v troubě stejným způsobem jako tvarohové koláče bez ničeho.

Kalorický obsah tvarohových koláčů vařených v troubě

Vše zde samozřejmě zásadně závisí na receptu, který si vyberete. Jaký obsah tuku měl tvaroh? Kolik žloutků jste přidali do těsta? Přidali jste cukr nebo jiné sladidlo? Jedna věc je ale jasná – bez ohledu na to, kolik kalorií vaše ingredience přidají, při smažení do nich nebudete muset přidávat kalorie oleje. Takže jakékoli tvarohové koláče pečené v troubě, aniž byste je nejprve smažili na pánvi na oleji, budou mít zjevně méně kalorií než stejné tvarohové koláče vařené na ohni.

Počet kalorií v tvarohových koláčích v troubě, vyrobených z nízkotučného tvarohu s bílkem a ovesnými vločkami, zcela bez cukru, je přibližně 100 kcal na 100 g a pro běžné tvarohové koláče s celým vejcem, moukou a cukrem -. blížící se 200 kcal. A ty samé tvarohové koláče, ale smažené na pánvi, mají minimálně o 30 kcal víc.

Jaký je rozdíl mezi tvarohovými koláči v troubě a… tvarohovým koláčem?

Syrniki jsou malé „řízky“. Nepotřebují nic jiného než tvaroh, minimální množství vajec a mouky nebo krupice. Syrniki je spíše kastrol nebo koláč nebo něco mezi tím. Složení tvarohového koláče, kromě povinného tvarohu, může obsahovat mnohem více vajec a mouky, cukr je v něm téměř povinný a lze přidat i další přísady – bobule, ovoce, sušené ovoce, ořechy atd. Cheesecake vyžaduje méně aktivního času, protože se nemusí nic dělat po částech. A podávají ho na stůl celý (aby se mohl pochlubit svou krásou, zvláště pokud je to tvarohový koláč s ovocem nebo čokoládou), nakrájený na čtvercové nebo trojúhelníkové kousky.

Recepty

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s višněmi je úplně jiné jídlo, než jaké si často připravujeme k snídani. To je skutečná lahůdka, hodná, když ne svátečního menu, tak víkendového čajového stolu. Mnozí si řeknou, že takový cheesecake není nic jiného než kastrol. To ale vůbec není pravda! Na rozdíl od kastrolu je tvarohový koláč s třešněmi vyroben z měkkého tvarohu, takže textura pokrmu je velmi jemná a krémová. A v poslední fázi se do téměř hotové hmoty přidají bílky vyšlehané do silné pěny, které dodají dezertu nadýchanost a…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika