K receptu
Předkrm sýr Adyghe s klobásami a rajčaty si můžete připravit buď na pouličním grilu, nebo doma na grilovací pánvi. Pokud nemáte po ruce ani jedno, ani druhé, postačí obyčejná pánev nebo dokonce trouba, ve které lze takové kebaby rychle upéct. Kombinace jemného sýra Adyghe, oblíbených klobás a šťavnatých rajčat vás nenechá lhostejnými. Tyto kebaby nepotřebují omáčky ani další koření. Šťavnatost dodají pečená rajčata a v párcích bude jistě dostatek světlého koření.
Složitost: snadno Kalorie: 515,64 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 27,18 g/41,29 g/2,06SnackINGREDIENCE NA 4 porce250 g sýra Adyghe 4 párky 2 rajčata 3–4 snítky koriandru 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Dřevěné špejle namočte na 15 minut do studené vody. Každou klobásu nakrájejte na 4 kusy. Sýr Adyghe nakrájejte na silné tyčinky a otřete papírovou utěrkou. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Oddělte lístky koriandru od stonků.
Krok 2
Na připravené špejle navlékněte střídavě klobásy, sýr a rajčata. Kebab posypeme pepřem a pokapeme olejem.
Krok 3
Pomocí štětce potřete dno grilovací pánve rostlinným olejem. Pánev dobře zahřejte a snižte teplotu na střední. Položte špízy a smažte ze všech stran do zlatova. Položte na talíře a posypte koriandrem.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Místo obyčejných rajčat je vhodné vzít cherry rajčata, která mohou být navlečena celá na špejle.
UŽITEČNÉ RADY
Párky je lepší nakrájet na ne příliš tenké plátky, aby si při smažení zachovaly tvar. Navlékněte je mírně šikmo a ze strany skořápky.
MIMOCHODEM
Na 100 g: bílkoviny 12,2 g (15,25 % denní hodnoty) • tuky 22,79 g (25,32 %) • sacharidy 2,69 g (1,60 %) • kcal 263,10 (11,62 %) • sodík 582,98 mg (40,21 %) • 9 g cukrů celkem (1,60 %) 3,98 %) • EFA 8,90 g (44,50 %) • vláknina 0,46 g (1,53 %)