Barevná omeleta plná zeleniny a bylinek, pečená k dokonalosti v troubě

K receptu

Omeleta s rajčaty, paprikou a bylinkami v troubě připomíná spíše plnohodnotný kastrol, ve kterém omeleta slouží jako pozadí pro velké množství šťavnaté zeleniny. Toto je perfektní vaječný pokrm k snídani, když vás omrzí běžné omelety a míchaná vejce. V tomto kastrolu můžete samozřejmě použít nejen rajčata a papriky, ale i další plniva. Tato omeleta je pohodlná, protože ji nemusíte hlídat na sporáku. Pečením v troubě bude omeleta vzdušná a nastrouhaný sýr vytvoří na povrchu lepkavou kůrčičku.

Složitost: snadno Kalorie: 420,92 kcal/porce porce: 4 Vaření: 25 min Použitý: 18,59 g/35,41 g/5,42Hlavní chodINGREDIENCE NA 4 porce8 vajec 60 g strouhaného sýra 100 ml smetany 20% tuku 2 rajčata 1 sladká paprika 4 snítky petrželky 2 stonky zelené cibule 4 polévkové lžíce. l. rostlinný olej sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Předehřejte troubu na 190 °C a vložte do trouby zapékací misku o rozměrech 18 x 20 cm, aby se předehřála.

Krok 2

Papriku podélně rozřízněte, odstraňte semínka a blány a půlky nakrájejte na kostičky. Rajčata také nakrájíme na plátky. Nakrájejte zelené cibulky. Odstraňte stonky a petrželovou nať nasekejte nadrobno.

Krok 3

Ve velké pánvi zahřejte 3 polévkové lžíce. l. rostlinný olej a smažte papriky po dobu 3 minut. Přidejte rajčata, petržel a cibuli, dochuťte solí a pepřem a pokračujte ve vaření další 2 minuty. Vejce spojíme se smetanou, osolíme a prošleháme.

Krok 4

Vyjměte horkou pánev z trouby a potřete zbylým rostlinným olejem. Nalijte vaječnou směs, navrch rozdělte připravenou zeleninu a posypte sýrem. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme 12-15 minut. Kastrol nakrájíme na porce a ihned podáváme.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud takovou omeletu připravíte v krásné zapékací misce, můžete ji podávat na stůl přímo ve formě. Mimochodem, v tomto případě omeleta dlouho nevychladne, pokud rodině trvá dlouho, než se připraví na snídani.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud máte rádi vydatnější snídaně, přidejte si k zelenině kostky šunky nebo klobásy. Vegetariáni mohou do kastrolu přidat vařenou cizrnu nebo tofu.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 9,81 g (12,26 % denní hodnoty) • tuky 17,89 g (19,88 %) • sacharidy 3,15 g (1,88 %) • kcal 212,98 (11,83 %) • sodík 425,76 mg (29,36 %) • 1 g cukrů celkem (1,88 %) 3,62 %) • EFA 5,47 g (27,35 %) • vláknina 0,65 g (2,17 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika