Den s lehce solenými okurkami: chuťový zážitek bez rovné

K receptu

Jak připravit lehce nasolené okurky den předem? Tajemství je jednoduché: použijte horkou solanku. Pokud okurky „dozrají“ ve studeném nálevu druhý nebo třetí den, pak naplněné horkým nálevem budou připraveny ke konzumaci do 12 hodin. Na nakládání si můžete vzít jakoukoli zeleninu podle svého vkusu. Do láku na okurky se tradičně přidává česnek, koprové deštníky, listy křenu a ovocné stromy. Když tyto lehce osolené okurky vychladnou, měli byste je ihned dát do lednice, kde si déle udrží čerstvou chuť a rychle nezkysnou.

Složitost: snadno Kalorie: 35,34 kcal/porce porce: 10 Vaření: 30 min Přidat. čas: 2 hodiny Použitý: 1,90 g/0,24 g/6,61PrázdnýINGREDIENCE NA 10 PORCÍokurky 2 kgČesnek 5 hřebíčkůKoprové deštníky 3 ks.Listy rybízu 5 ks.třešňové listy 5 ks.Listy křenu 3 ks.Kuličky černého pepře 10 ks.Pro solanku na 1 litr vody:Sůl 2 polévkové lžíce. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Den předem si připravte všechny ingredience na lehce slané okurky. Listy třešně, rybízu, křenu a kopru omyjeme a dáme do cedníku okapat. Namočte okurky na několik hodin do studené vody. Stroužky česneku překrojte napůl.

Lehce solené okurky za den ()

Krok 2

Namočenou zeleninu sceďte a dejte do cedníku. Okurkám odřízněte konce. To je nutné, aby lák rychleji pronikl dovnitř a okurky byly křupavé.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

Krok 3

Křen, třešeň, listy rybízu, nakrájíme dle přání. Kopr také nasekejte spolu se stonky. V této podobě zelení rychle uvolní své aroma do solného roztoku. Na dno pánve nebo sklenice dejte připravené koření a kousky česneku.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

Krok 4

Na zelí položte okurky, každou vrstvu posypte koprem, listy rybízu a křenu a česnekem. Do nádoby přidejte kuličky černého pepře. Okurky zakryjte listy křenu.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

Krok 5

Den předem si připravte horký lák na lehce osolené okurky. V hrnci přivedeme k varu potřebné množství vody. Přidejte sůl a odstraňte z tepla. Míchejte sůl, dokud se úplně nerozpustí. Nechte roztok vychladnout po dobu 5 minut.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

Krok 6

Naplněnou pánev naplňte horkou (ale ne vařící) solankou, položte na ni talíř a položte závaží. Nechte okurky ve slaném nálevu jeden den při pokojové teplotě.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

Krok 7

Po dni jsou lehce nasolené okurky připraveny k jídlu. Jejich barva se však prakticky nemění. Umístěte je do lednice. Každý den se chuť a barva okurek změní. 6. den se silně prosolí.

Lehce solené okurky za den
Lehce solené okurky za den ()

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Proč odřezávat konce okurek při nakládání a nakládání? Nakrájené okurky lépe absorbují marinádu a díky tomu jsou silné a křupavé. Za druhé, na koncích mohou zůstat nečistoty, které se obtížně smývají.

MIMOCHODEM

Pro jakékoli nakládání, ať už se jedná o lehce nasolené okurky den předem nebo připravené na zimu, byste neměli používat jodizovanou nebo ochucenou sůl. Nejlepším produktem pro tento účel je střední nebo hrubá kamenná nebo kuchyňská sůl bez přísad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika