K receptu
Mnohými tolik milovaný houbový kaviár lze připravit na zimu. Budete muset trávit čas tříděním a čištěním lesních hub, ale pak je vše při přípravě docela jednoduché: budete muset houby vařit půl hodiny, během této doby můžete smažit cibuli dozlatova a pak vše nakrájet. v kuchyňském robotu pomocí mlýnku na maso nebo nože smícháme s octem a bylinkami, dáme do sklenic a sterilizujeme. V zimě budete vděční sami sobě, že jste nebyli líní si tento houbový kaviár připravit.
Složitost: průměrný Kalorie: 651,13 kcal/porce porce: 5 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 21,59 g/44,63 g/35,23PrázdnýVegetariánstvíINGREDIENCE NA 5 PORCÍLesní houby 5 kgCibule 500 gVoda 800 mlRafinovaný rostlinný olej 200 mlSůl 180 gNa každou půllitrovou skleniciJablečný ocet 3% 1 polévková lžíce.Kopr 5 větvíPetržel 4 větve Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Čerstvé houby oloupeme a důkladně opláchneme ve studené tekoucí vodě.
Krok 2
Houby dejte do hrnce, přidejte 800 ml vody a osolte. Vařte na mírném ohni 25–30 minut. Během vaření houby několikrát promícháme vařečkou a stáhneme pěnu. Hotové houby by se měly usadit na dně a vývar by měl zprůhlednit.
Krok 3
Děrovanou lžící vyjměte houby z pánve a nasekejte je horké v kuchyňském robotu, protáhněte mlýnkem na maso nebo jemně nasekejte nožem.
Krok 4
Cibuli nakrájíme na plátky a orestujeme na rostlinném oleji v pánvi do zlatožluta. Procedíme mlýnkem na maso a přidáme k nakrájeným houbám.
Krok 5
V závislosti na množství výsledné směsi do ní v poměru přidejte ocet a jemně nasekaný kopr a petržel. Dobře promíchejte a pevně zabalte do sterilních půllitrových sklenic.
Krok 6
Přikryjeme sterilními víčky a sterilujeme ve vroucí vodě 45 minut. a srolujte to. Uchovávejte v lednici.
MIMOCHODEM
Na 100 g: bílkoviny 2,22 g (2,78 % denní hodnoty) • tuky 5,46 g (6,07 %) • sacharidy 7,18 g (4,27 %) • vláknina 2,45 g (8,17 %) • kcal 79,75 (4,43 %) • SFA 0,76 g (3,80 %) • sodík 201,41 mg (13,89 %) • celkový cukr 3,04 g (6,08 %)
UŽITEČNÉ RADY
Divoké houby se nedoporučuje namáčet, protože absorbují vlhkost a mohou se uvolnit. Houby očistíme od drobných nečistot kartáčkem, papírovým ubrouskem nebo nožem, špinavější opláchneme pod tekoucí vodou. Mnoho hub barví kůži a nehty, proto je lepší s nimi pracovat v rukavicích.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Houbový kaviár má mnoho využití. Lze jej podávat jako samostatnou svačinku, připravovat z něj sendviče, těstoviny, plněná vejce nebo použít jako základ omáček.