Site icon Wellness Way Česká republika

Exkluzivní jazykové závitky s pikantním křenem a svěží okurkou

K receptu

Aby byly závitky s jazykem s křenem opravdu slavnostní, musíte se trochu snažit. Nejnáročnější na cestě je krájení okurek. Měly by vám skončit úhledné dlouhé proužky, do kterých se dá krásně zabalit plátek plněného jazyka. Pro krájení je nejvýhodnější použít širokou škrabku na zeleninu.

Složitost: průměrný Kalorie: 208,68 kcal/porce porce: 10 Vaření: 1 hodina Použitý: 8,19 g/18,00 g/3,62SnackVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninynový rokINGREDIENCE NA 10 PORCÍHovězí jazyk (vařený a oloupaný) 500 gOkurka 3 ks.Sýr mascarpone 300 gKopr 30 gZelená cibule 30 gKřen 2 polévkové lžíce.Mletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte hovězí jazyk. Jazyk nakrájejte na tenké dlouhé plátky.

Krok 2

Ze zelených cibulí odřízněte bílou část a vršek, potřebujete kousky dlouhé asi 15 cm a přidejte do mascarpone.

Krok 3

Vařte asi sklenici vody, nalijte ji do hlubokého talíře a vložte zelené cibulky do horké vody na 10 sekund. Osušte na papírové utěrce.

Krok 4

Kopr nasekáme nadrobno. Smíchejte mascarpone s koprem a křenem (množství upravte podle chuti), pepřem a solí, pokud chcete.

Krok 5

Nakrájejte okurky podélně na tenké plátky pomocí mandolíny nebo širokého krájecího nože. Snažte se mít trochu kůže na obou stranách každého z nich. Nyní byste měli mít pružné proužky, do kterých si zabalíte jazyk.

Krok 6

Plátky jazyka potřete mascarpone, křenem a koprem a srolujte do závitků. Každou rolku obalíme plátkem okurky. Doprostřed proužku okurky zabalte pírko ze zelené cibule a úhledně zavažte. Zakryjte fólií a dejte chladit alespoň na 15 minut. a až 4 hodiny

Exit mobile version