K receptu
Salát v orientálním stylu s cizrnou, rajčaty a sladkou paprikou se připravuje za 20 minut. Přesně tolik času strávíte přípravou celkem uspokojivé večeře. Cizrna nebo turecký hrách se v zemích střední Asie a Blízkého východu často podává jednoduše sušená, jako ořechy. I když ve skutečnosti je tento „hrách“ oblíbenou přísadou mnoha orientálních jídel. Pokud se někdy rozhodnete udělat si domácí hummus, falafel nebo pilaf z cizrny, uvařte si trochu luštěnin navíc a zmrazte, dokud nebude potřeba. Když se rozhodnete udělat tento salát, bude se vám hodit mražená cizrna. Zatím vyzkoušejte tento recept s konzervovanou cizrnou: tento salát s pikantním dresinkem nezklame.
Připravte si zdravé pokrmy pomocí receptů Habit Magnet!
Reklama www.magnit.ru
Složitost: snadno Kalorie: 254,59 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 9,04 g/13,18 g/27,91SalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcekonzervovaná cizrna – 1 plechovka (400 g) sladká zelená paprika – 2 ks velké růžové rajče – 1 ks. (300 g) česnek – 3 stroužky rostlinný olej – 40 ml semena kmínu – 0,5 lžičky. (2 g) mletá paprika – 0,5 lžičky. (2 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Chcete-li připravit salát s cizrnou, rajčaty a paprikou, sceďte cizrnu v cedníku, aby vytekla konzervovaná tekutina, a poté přendejte do salátové mísy.
Krok 2
Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte. Dejte do malé misky, přidejte sůl.
Krok 3
Zahřejte 40 ml rostlinného oleje na silném ohni, dokud nebude mírně kouřové a nalijte na česnek. Rozruch. Když olej mírně vychladne, po 1 minutě přidejte papriku. Dresink smícháme s cizrnou.
Krok 4
Rajčata nakrájejte na střední kousky. Papriky oloupeme od semínek a blan, nakrájíme na tenké proužky. Papriky a rajčata přidejte k cizrně, promíchejte salát a podávejte.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Jako zálivku můžete zvolit nejen rostlinný olej. Tento cizrnový salát můžeme dochutit olivovým olejem a vinným octem nebo citronovou šťávou a mátou. Vhodná je omáčka z přírodního jogurtu s bylinkami.
MIMOCHODEM
Cizrna se snadno rozmrazí – v misce s horkou vodou asi za 10 minut – a chutná lépe než konzerva. Cizrna se připravuje stejně jako ostatní luštěniny. Nejprve se namočí (nejlépe přes noc, ale během procesu je vhodné vyměnit vodu), poté se vaří do měkka.