Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický salát s cizrnou, čerstvými rajčaty a sladkou paprikou

K receptu

Salát v orientálním stylu s cizrnou, rajčaty a sladkou paprikou se připravuje za 20 minut. Přesně tolik času strávíte přípravou celkem uspokojivé večeře. Cizrna nebo turecký hrách se v zemích střední Asie a Blízkého východu často podává jednoduše sušená, jako ořechy. I když ve skutečnosti je tento „hrách“ oblíbenou přísadou mnoha orientálních jídel. Pokud se někdy rozhodnete udělat si domácí hummus, falafel nebo pilaf z cizrny, uvařte si trochu luštěnin navíc a zmrazte, dokud nebude potřeba. Když se rozhodnete udělat tento salát, bude se vám hodit mražená cizrna. Zatím vyzkoušejte tento recept s konzervovanou cizrnou: tento salát s pikantním dresinkem nezklame.

Připravte si zdravé pokrmy pomocí receptů Habit Magnet!

Reklama www.magnit.ru

Složitost: snadno Kalorie: 254,59 kcal/porce porce: 4 Vaření: 20 min Použitý: 9,04 g/13,18 g/27,91SalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcekonzervovaná cizrna – 1 plechovka (400 g) sladká zelená paprika – 2 ks velké růžové rajče – 1 ks. (300 g) česnek – 3 stroužky rostlinný olej – 40 ml semena kmínu – 0,5 lžičky. (2 g) mletá paprika – 0,5 lžičky. (2 g) sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li připravit salát s cizrnou, rajčaty a paprikou, sceďte cizrnu v cedníku, aby vytekla konzervovaná tekutina, a poté přendejte do salátové mísy.

Krok 2

Česnek rozdrťte, oloupejte a nasekejte. Dejte do malé misky, přidejte sůl.

Krok 3

Zahřejte 40 ml rostlinného oleje na silném ohni, dokud nebude mírně kouřové a nalijte na česnek. Rozruch. Když olej mírně vychladne, po 1 minutě přidejte papriku. Dresink smícháme s cizrnou.

Krok 4

Rajčata nakrájejte na střední kousky. Papriky oloupeme od semínek a blan, nakrájíme na tenké proužky. Papriky a rajčata přidejte k cizrně, promíchejte salát a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Jako zálivku můžete zvolit nejen rostlinný olej. Tento cizrnový salát můžeme dochutit olivovým olejem a vinným octem nebo citronovou šťávou a mátou. Vhodná je omáčka z přírodního jogurtu s bylinkami.

MIMOCHODEM

Cizrna se snadno rozmrazí – v misce s horkou vodou asi za 10 minut – a chutná lépe než konzerva. Cizrna se připravuje stejně jako ostatní luštěniny. Nejprve se namočí (nejlépe přes noc, ale během procesu je vhodné vyměnit vodu), poté se vaří do měkka.

Exit mobile version