Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický salát s křupavým halloumi, čerstvými rajčaty a mungo fazolemi

K receptu

Salát se smaženým halloumi, rajčaty a mungo fazolemi Jasný a pikantní salát ve stylu Středního východu. Má vše, co potřebujete pro dokonalou harmonii chutí: hutnou pružnost kostek smaženého halloumi, sladkost karamelizované pečené mrkve, svěžest rajčat, mírnou horkost rukoly, bohatou hustotu mungo fazolí a aromatickou omáčku. rozehřátý olivový olej s kmínem a česnekem. Tento salát bude výborným zdrojem bílkovin pro ty, kteří nejedí maso a ryby: bílkovinnou složku zde zastupuje nejen sýr halloumi z kozího a ovčího mléka, ale také fazole mungo, jejichž bílkovina je lépe stravitelná než bílkoviny jiných luštěnin.

Složitost: průměrný Kalorie: 596,72 kcal/porce porce: 4 Vaření: 45 min Použitý: 23,64 g/41,01 g/33,03SalátINGREDIENCE NA 4 porce200 g fazolí mungo 200 g halloumi 200 g rukoly 2 rajčata 2 mrkve 2 stroužky česneku 5 snítek koriandru 7 polévkových lžic. l. olivový olej 2 lžíce. l. jablečný ocet 1 lžička. med 1 lžička kmín sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Fazole mungo vložíme do hrnce, zalijeme 500 ml studené vody a na prudkém ohni přivedeme k varu. Snižte teplotu na minimum a přikryté vařte 30 minut. Sceďte v cedníku.

Krok 2

Halloumi nakrájejte na kostky o straně 1,5–2 cm nakrájejte mrkev na kolečka silná 5 mm, rajčata na plátky. Nakrájejte koriandr a česnek.

Krok 3

Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Vložte mrkev do misky, nalijte 1 polévkovou lžíci. l. olivový olej a med, posypeme pepřem a solí a promícháme. Položte v jedné vrstvě na plech a pečte ve středu trouby po dobu 10 minut. Plátky otočte na druhou stranu a pečte dalších 10 minut. Přendejte na talíř a mírně vychladněte.

Krok 4

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 1 polévkovou lžíci. l. olivový olej a opečte halloumi kostky ze všech stran do zlatova. Přeneste halloumi na talíř. Do stejné pánve přidejte zbývající olivový olej, přidejte kmín a zahřívejte 30 sekund. Sundejte z ohně, přidejte česnek a promíchejte.

Krok 5

Do velké mísy dejte připravené mungo fazole, mrkev, rajčata a koriandr. Zalijte bylinkovým olejem a jablečným octem a jemně promíchejte. Rukolu položíme na misku, přidáme mungo se zeleninou, posypeme halloumi kostkami a ihned podáváme.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Sýr Halloumi má oproti jiným sýrům dost vysoký bod tání, takže se skvěle hodí na smažení na pánvi nebo grilu, při kterém se vytvoří krásná dozlatova hnědá kůrka.

UŽITEČNÉ RADY

Malé množství medu mrkvi příliš neosladí, ale pomůže urychlit její karamelizaci v troubě. Pokud jste vy nebo vaši hosté alergičtí na med, můžete ho nahradit stejným množstvím hnědého cukru nebo jeruzalémským artyčokovým sirupem.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 4,23 g (5,29 % denní hodnoty) • tuky 12,48 g (13,78 %) • sacharidy 6,35 g (3,78 %) • kcal 151,80 (8,43 %) • sodík 207,90 mg (14,34 %) • cukry celkem 5,04 g 10,08 %) • EFA 1,46 g (7,30 %) • vláknina 0,84 g (2,80 %)

Exit mobile version