Exotický salát s tuňákem, křupavým čínským zelím a svěží okurkou

K receptu

Salát s tuňákem, čínským zelím a okurkou lze připravit každý den, pokud si to přejete: jeho ingredience jsou dostupné všem a vyžaduje velmi málo času. Ti, kteří chtějí zhubnout, mohou dokonce jíst toto jídlo k večeři, protože dokonale zažene hlad, což znamená, že pravděpodobnost „noční hlídky“ je prakticky snížena na nulu. Zároveň je obsah kalorií v salátu poměrně nízký a je snadno stravitelný. A samozřejmě stojí za zmínku příjemná osvěžující chuť pokrmu, kterou dává okurka a sladká paprika.

Složitost: snadno Kalorie: 195,74 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 10,62 g/14,89 g/3,66SalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porcevejce C1 – 3 shpekin zelí – 500 g čerstvé okurky – 200 g červená paprika – 120 g petržel – 2 snítky zelené cibule – 20 g konzervovaný tuňák – 1 plechovka (185 g) olivový olej – 4 polévkové lžíce. l.šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 citronu mletý černý pepř sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na salát. Nejprve uvařte vejce natvrdo. Chcete-li to provést, omyjte je a vložte do naběračky. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 10 minut. Ochlaďte tekoucí vodou.

Krok 2

Čínské zelí oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Čerstvé okurky omyjte. V případě potřeby lze plody oloupat a odstranit velká semena, pokud jsou velká. Dužinu nakrájejte na malé plátky.

Krok 3

Sladkou papriku omyjte a nakrájejte na proužky, odstraňte semínka a blány. Omyjte petržel a zelenou cibulku a osušte. Nakrájejte nadrobno. Otevřete plechovku s tuňákem a slijte tekutinu.

Krok 4

Vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kombinujte s čínským zelím, okurkami, sladkou paprikou, cibulí, petrželkou a tuňákem. Přidejte trochu soli a pepře.

Krok 5

Na omáčku lehce prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou. Přidejte nastrouhanou kůru a promíchejte. Vzniklou omáčkou přelijte ingredience salátu a promíchejte. Vložte do salátové mísy a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Salát můžeme přelít jinou omáčkou. Může to být čistý olivový olej smíchaný se sójovou omáčkou nebo nasekaným česnekem nebo běžná dobrá majonéza.

MIMOCHODEM

Salát s tuňákem a čínským zelím obsahuje několik šťavnatých ingrediencí, takže se nedá dlouho skladovat. Vezměte tento bod v úvahu a připravte pokrm „na jedno jídlo“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika