Site icon Wellness Way Česká republika

Fascinující kombinace těstovin, fety a rajčat

K receptu

Těstoviny s fetou a rajčaty je těžké zařadit mezi tradiční pokrmy: jde spíše o moderní verzi klasického italského jídla. Ale podívejte se, jak harmonicky vše dopadlo! Kromě toho jídlo obsahuje pesto omáčka, i když z pečených rajčat (velmi italské!), a docela tradiční produkty – mandle, parmezán, olivy. A naprosto klasický je i způsob vaření. Obecně jsme všichni pro tuto interpretaci italské kuchyně! Co si o tomto tématu myslíte?

Složitost: průměrný porce: 4 Vaření: 40 min Přidat. čas: 2 hodinyVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce200 g cherry rajčat 1 lžička. cukr 60 g mandle 4 polévkové lžíce. l. strouhaný parmezán 320 g penne 30 g vypeckovaných oliv 5 snítek tymiánu 150 g slaného sýra (ne příliš slaná feta) olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř strouhaný parmezán k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cherry rajčata nakrájejte na poloviny a položte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Posypeme cukrem a solí, pokapeme olivovým olejem. Vložte do trouby předehřáté na 120 °C a pečte 2 hodiny.

Krok 2

Rajčata vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a necháme 2 hodiny vychladnout. Mandle opékejte na suché pánvi na mírném ohni asi 4 minuty, dokud nebudou světle zlatohnědé. Necháme vychladnout.

Krok 3

Vychladlá konfitovaná rajčata přendejte do mísy mixéru, přidejte mandle, nastrouhaný parmezán a rozmixujte na kaši. Nalijte 60 ml olivového oleje, osolte a opepřete. Znovu rozmixujte mixérem.

Krok 4

Sýr feta nakrájíme na malé kostičky. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a přidejte trochu soli. Těstoviny vařte do uvaření podle návodu na obalu.

Krok 5

Sceďte těstoviny v cedníku a ponechte si část tekutiny na vaření. Mandlové pesto vložte do hluboké pánve, zalijte asi 80 ml tekutiny z těstovin a na středním plameni zahřívejte 1 minutu.

Krok 6

Přidejte těstoviny, olivy a lístky tymiánu a promíchejte. Sundejte z ohně a přidejte kostky nakládaného sýra, znovu jemně promíchejte. Posypeme strouhaným parmazánem.

UŽITEČNÉ RADY

Namísto cherry rajčat je pro přípravu tohoto pokrmu docela přijatelné použít velká, silná, masitá, plně zralá rajčata. Ideální jsou například ty ve tvaru švestky.

MIMOCHODEM

Podobné těstoviny lze připravit s tradičnější, zelenou pesto omáčkou z bazalky a piniových oříšků: bude to také chutné a velmi neobvyklé – kvůli fetě.

Exit mobile version