Site icon Wellness Way Česká republika

Klobásou a čerstvou okurkou obohacený Olivier salát

K receptu

Salát Olivier s klobásou a čerstvou okurkou je jednou z možných variant mnoha milovaného novoročního salátu, který si možná oblíbíte a najde svůj domov ve sváteční nabídce. V čem se liší od toho tradičního? Za prvé, použijte raději čerstvé okurky než solené. Za druhé, místo konzervovaného zeleného hrášku jsme se rozhodli vzít vařený mražený hrášek. Díky tomu všemu Olivier získal příjemnou osvěžující chuť. Abychom to ještě více zdůraznili, přidali jsme do majonézy na zálivku salátu trochu citronové kůry a šťávy. Ukázalo se to velmi něžně a elegantně. Zkuste to!

Složitost: průměrný Kalorie: 325,06 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina Použitý: 11,48 g/23,64 g/17,66SalátVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 8 PORCÍbrambory – 450 g mrkev – 250 vajec C1 – 4 ks čerstvé okurky – 400 g petržel – 2 snítky kopru – 2 snítky zelené cibule – 50 g lékařské klobásy – 300 g mraženého zeleného hrášku – 150 g citronu – 1/2 ks majonézy – 150 g sůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát Olivier. Brambory a mrkev důkladně omyjte kartáčem a vložte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 20 minut. Necháme úplně vychladnout.

Krok 2

Vejce uvařte natvrdo na salát Olivier. Za tímto účelem je omyjte, vložte do hrnce a zakryjte vodou. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Vařte na středním plameni 10 minut. Ochlaďte tekoucí vodou.

Krok 3

Okurky omyjte a osušte papírovými utěrkami. Odřízněte konce. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Kopr, petržel a zelenou cibulku omyjeme a důkladně osušíme. Nakrájejte nadrobno.

Krok 4

Doktorský párek pro Oliviera nakrájejte na malé kostičky. Zelený hrášek zalijte horkou vodou a rychle přiveďte k varu. Vařte 5 minut, poté sceďte v cedníku a přendejte do ledové vody. Puntíky tak zůstanou zářivé barvy.

Krok 5

Brambory a mrkev nakrájíme na malé kostičky. Oloupejte a nakrájejte vejce. Ve velké misce smíchejte brambory, mrkev, čerstvé okurky, klobásu, bylinky a hrášek.

Krok 6

Omáčku připravíte tak, že najemno oloupete polovinu citronu a poté z ovoce vymačkáme šťávu. Smícháme s majonézou. Suroviny na salát Olivier dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přidejte majonézu a promíchejte. Přendejte do salátové mísy a podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Salát Olivier s klobásou a čerstvou okurkou lze podávat ve formátu porcí, položených na talíře pomocí speciálních kulinářských kroužků: jídlo tak bude vypadat reprezentativně.

MIMOCHODEM

Salát Olivier s klobásou a čerstvou okurkou bude ještě chutnější, když ho dochutíte domácí majonézou. Chcete-li to provést, vyšlehejte 2 žloutky s cukrem a hořčicí (každá polévková lžíce) v mixéru a poté, aniž byste proces zastavili, nalijte tenkým proudem 250 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem a octem.

Exit mobile version