Kouzelný salát z rajčat, mozzarelly a bazalky

K receptu

Tento salát s rajčaty, mozzarellou a bazalkou je v podstatě velmi podobný italskému předkrmu caprese, jen jsme dovolili nějaké změny v receptu. Ke klasickým surovinám jsme nejprve přidali kopr, zelenou cibulku a salát, což ovlivnilo chuť i vůni pokrmu. Za druhé, podle tohoto receptu je třeba složky salátu nakrájet najemno a promíchat (v klasickém caprese se rajčata a mozzarella nakrájí na plátky a střídavě se pokládají na talíř). Zatřetí, omáčka – do ní jsme přidali malé množství citronové šťávy, aby pokrm získal osvěžující citrusovou nótu.

Složitost: snadno Kalorie: 417,91 kcal/porce porce: 2 Vaření: 15 min Použitý: 12,74 g/38,40 g/5,10VečeřeVečeřeSalátVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCESýr mozzarella 125 gCherry rajčata 150 gPeří zelené cibule 2 ks.Listy salátu 2 ks.Bazalka 1 větevKopr 1 větevOlivový olej 3 polévkové lžíce.Balzamikový ocet 1 polévková lžíce.Citronová šťáva 1 lžičkaMletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na salát. Cherry rajčata nakrájejte na půlky. Můžete také použít velká rajčata (budete potřebovat 2): měla by být nakrájena na malé kostičky.

Krok 2

Dejte mozzarellu do síta, aby tekutina spadla. Pokud balení obsahuje malé kuličky, každou překrojte napůl. Pokud máte sýr v jedné velké kouli, nakrájejte ho na malé kostičky.

Krok 3

Ze snítky bazalky odstraňte lístky. Nakrájejte na proužky. Zelenou cibuli nakrájíme na kroužky. Odstraňte silné stonky kopru. Zbylou zeleninu nakrájíme nadrobno.

Krok 4

Na omáčku dejte balzamikový ocet a citronovou šťávu do malé misky. Přidejte špetku soli a mletého černého pepře a promíchejte. Zalijte olivovým olejem. Lehce prošlehejte metličkou nebo vidličkou.

Krok 5

V salátové misce smíchejte rajčata, mozzarellu, bazalku, zelenou cibulku a kopr. Natrhejte listy salátu. Přidejte k ingrediencím salátu. Přelijte výslednou omáčkou. Promícháme a ihned podáváme.

MIMOCHODEM

Chuť salátu bude živější, když k němu přidáte malou červenou cibulku. Měl by být jemně nakrájen, poté nalit balzamikovým octem, ponechán 5 minut a přidán ke všem ostatním ingrediencím pokrmu.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud do salátu použijete raději velká rajčata než cherry rajčata, vybírejte zralá, ale silná, masitá. Pokud jsou plody příliš šťavnaté, odstraňte dužinu ze středu spolu se semeny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika