Foto: z otevřených zdrojů
Tento salát lze skladovat v lednici až 2 dny a pokud nepřidáte majonézu, tak o něco déle
Připravte se na přidání nového lahodného receptu do vaší kuchařky, protože tento mexický pouliční kukuřičný salát je to pravé.
Foodblogerka Juilee Desai ukázala, jak připravit oblíbené mexické pouliční jídlo, které potěší každého, kdo má rád kukuřici. Tento salát je super jednoduchý na přípravu a je to perfektní příloha nebo rychlé jídlo.
Recept
Ingredience:
- Čerstvá kukuřice 2 hlavy
- Máslo 1 polévková lžíce
- Tavený sýr 60g
- Majonéza 1 polévková lžíce. l
- Citronová šťáva 1 ks.
- Tvrdý sýr (volitelně)
- Chilli koření 2 lžičky
- Sůl
- Pepř
- Zelená paprika (jemně nasekaná) 1/2 ks.
- Rajče (jemně nakrájené) 1/2 ks.
- Jolopenyo
- Cibule 1/2 ks.
- Zelená cibule 2 ks
- Koriandr
Příprava:
- Smažte kukuřici na másle dozlatova, asi 13-15 minut;
- Přidejte tavený sýr, majonézu, tvrdý sýr, chilli, sůl, pepř, citron a vše dobře promíchejte;
- Poté přidejte papriku, rajčata, jalapeňos, cibuli, koriandr a znovu promíchejte.
Poradenství: Podávejte s vymačkanou limetkou a ozdobte zelenou cibulkou.