Odkrýváme pravdu: Jak bezpečně uchovat zralé avokádo bez rizika otravy?

Nevěřte internetovým life hackům, jak skutečně uchovat zralé avokádo, aniž byste se otrávili.

Je škoda, když se jídlo kazí a musí se vyhodit. Zvláště pokud se jedná o velmi chutné, zdravé a nepříliš levné avokádo. Na internetu existuje mnoho life hacků, jak si jej uchovat déle. Některé z těchto rad jsou ale přímo nebezpečné!

Video se nedávno objevilo na internetu a získalo miliony zhlédnutí. Její autor radí zvýšit trvanlivost avokáda ponořením do obyčejné vody, bez jakýchkoliv přísad. Tato metoda údajně udrží avokádo čerstvé až 1 měsíc, pokud umístíte nádobu s vodou a avokádem do lednice. A pokud je avokádo nakrájené, tak ho můžete takto údajně skladovat 2 týdny.

Odborníci tuto radu kritizovali. Ukazuje se, že i když avokádo skutečně vypadá čerstvě, při tomto způsobu skladování se uvnitř i na povrchu vyvine několik druhů patogenních bakterií, včetně salmonely. To znamená, že populární life hack se ukazuje jako docela nebezpečný! A za žádných okolností by se neměl používat.

Jak prodloužit životnost zralého avokáda? Nejprve uložte avokáda do nejchladnější části chladničky. Za druhé, držte se co nejdále od potravin, které uvolňují plyn etylen (jablka, banány, meruňky, hrušky, brambory) – urychluje to zrání.

Pokud je avokádo nakrájené, aby neztmavlo a nekazilo se, můžete ho vložit do dobře uzavřené nádoby (nejlépe skleněné) a jeho povrch pokapat šťávou z citrusů (citron, limetka, grapefruit). Nebo avokádo zakryjte kouskem fólie, která co nejtěsněji přiléhá k dužině. Ale v každém případě by se nakrájené avokádo mělo sníst do pár dnů.

Pokud si všimnete chyby nebo nepřesnosti, dejte nám prosím vědět. #avokádoSOUVISEJÍCÍ MATERIÁLYKOMENTÁŘEPřidat komentář Ještě více receptů a lahodných nápadů na našich sociálních sítích

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika