K receptu
Ve středním Rusku se solená cherry rajčata nepřipravují tak často jako běžná, už jen proto, že ne každý má taková rajčata na dači. A přece se časy mění! Dnes nadšení milovníci „šesti akrů“ v podmínkách ne nejteplejšího klimatu pěstují cherry rajčátka, lilky, sladké papriky, pórek a dokonce i melouny a melouny. Takže náš recept na nakládání mini rajčat se může hodit. Navíc podle našeho názoru jsou cherry rajčata ještě chutnější než velká. Rozhodně to stojí za vyzkoušení!
Složitost: snadno Kalorie: 127,48 kcal/porce porce: 3 Vaření: 10 min Přidat. čas: 20 min Použitý: 6,65 g/0,79 g/24,25PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCEstředně velká cherry rajčata – 2 kg česneku – 1 hlava pitná voda – 1,5 l sůl – 100 listových listů – 2 ks celerové zelené – 30 g koriandru – 3-4 snítky hrášku černého a nového koření – podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Uvařte lák na rajčata. Nalijte pitnou vodu do pánve. Přidejte jeden prolisovaný stroužek česneku, sůl, hrášek z černého a nového koření. Přiveďte k varu, povařte 2 minuty a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Krok 2
Cherry rajčata omyjeme a každý plod na několika místech napíchneme párátkem. Nalijte vodu do velkého širokého hrnce. Lehce ji osolte a na prudkém ohni přiveďte k varu.
Krok 3
Rajčata vložte do vroucí vody a vařte ne déle než jednu minutu. Ovoce opatrně přendejte do cedníku, poté na papírové ubrousky a nechte oschnout.
Krok 4
Zbylý česnek oloupeme a nasekáme nahrubo. Omyjte zelí celer a snítky koriandru. Na dno čistého velkého hrnce vložte bobkový list a zelí celer.
Krok 5
Přidejte připravená rajčata a zalijte nálevem. Navrch nasypte koriandr. Zakryjte dřevěným kruhem nebo talířem a položte na něj závaží. Necháme stát 7 dní při pokojové teplotě, poté podáváme nebo uložíme na chladné místo.
UŽITEČNÉ RADY
Pokud si k přípravě tohoto receptu vezmete nejen červená cherry rajčata, ale také žlutá nebo hnědá (kumato), pak bude hotový předkrm na stole vypadat neuvěřitelně krásně.
MIMOCHODEM
Nemáte moc rádi celer a koriandr? K nakládání cherry rajčat použijte jiné kořeněné bylinky, například petržel a kopr (můžete použít „deštníky“ nebo suchá semínka).